evin reisi erkektir

independence
elbette kadin erkek e$ittir ve elbette bir ailede erkegin soz hakki kadar kadinin da soz hakki vardir ve olmalidir.fakat degi$meyen ve yazili olmayan kurallari da goz ardi etmenin fazla da bir mantigi yoktur acikcasi.ataerkil bir toplumdan gelen turk insani ve hatta dunya insani icin gecerli olan anlayi$ gecmi$ten gunumuze aile reisinin erkek oldugu yolundadir.bunun sebebi belki fiziksel olarak erkegin daha dayanikli olmasidir, belki de evin gecimini genel anlamda erkegin saglamasidir tam olarak bilinmez..fakat hangi durumda olursa olsun evin reis konumuna sahip olan kisminda her zaman erkek vardir..kadinlarimiz da ne kadar e$it haklara sahip olurlarsa olsunlar icten ice bunu bu $ekilde kabul etmi$lerdir.bakmayin siz barlarda icki masalarinda entel ki$ilerin atip tutmalarina.alkolle yogurulmu$ du$uncelerin realistik duzende fazla yeri olmaz.o anda soylenen cumleler evin kapisindan iceri girer girmez alkol alinan mekanda havada asili kalmi$ binlerce cumlenin birer ferdini olu$turmaktan oteye de gitmez acikcasi.durum boyleyken boyledir i$te.
webgum
erkek reistir kavrami evde erkegin sozu gecer anlamindadir. kim ne fikir sunarsa sunsun en son sozu evde erkek soyleyip yine karari o alir. ama artik gelisen toplumlarda kadinin da calismasiyla birlikte, kadin ve erkek evde ortak karara varirlar, soz hakki her ikisinindir. asil ailede huzur zaten boyle saglanir. guc-kuvvet meselesine deyinilirse erkek kadinini fiziksel gucleriyle, kadin da erkegini fikir ve motivasyon gucuyle korur. Sonuçta geli?mi? toplumlarda reislik ortadan kalkmy?tyr.
evrendeki en mutevazi insanim
ne olursa olsun degismesi pek muhtemel olmayan durum. tabiki reislik kurumunun eski tartisilmaz kuvveti yoktur ve olmamalidirda.
diyelim ki bir aksam esinize, sevgilinize birisi saldirdi, onu kim koruyacak tabiki erkek es. eve girmeye calisan bir hirsiz var evi kim koruyacak, tabiki erkek es. e o zaman belli konularda en son sozu erkegin soylemesi normal olmalidir. ama asla despotluk yapmamalidir yoksa kadin o reisligi erkegin elinde patlatir.
made in heaven
eve ekmegi kim getiriyorsa o evin reisi o’dur.bunun kadini erkegi olmaz.evin ve ev halkinin dis tehlikelere karsi guvenligini saglayan erkek ordu teskilati ise,ev ici duzeni saglayan kadin da polis teskilatidir.birbirlerine karsi cesitli ustunlukleri oldugu tartisilmazdir ama son sozu ekonomiyi elinde tutan kisi soyler.eger gecim ortak saglaniyorsa bir koalisyon hukumeti gibi davranilabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol