amerikan güvenlik şirketi

elma sekeriiii
bazıları havayollarına tabi olarak çalı$ırlar. misal amerika’ya giderken bavulunuz, özel diye bir $ey yoktur amerikalılar için, açılır, güzelce kontrol edilir ucagı patlatma riskinize kar$ın. allah muhafaza. sonra çe$itli e$yalarınıza check-out etiketi yapı$tırılır güzelce. bavulu actıgınızda farkedersiniz; onlara sakıncalı gelen e$yaların bir bölümü hayasızca size sorulmadan alınabilir, onlara göre normaldir bu. gittiginizde actıgınız bavulunuzun ardından bu ne böyle yaa $eklinde bir tepkiniz olabilir, döndügünüzde ise bu duruma farklı bir tepkiniz olacaktır.

amerikadan evinize dönü$te, amerikan guvenlik $irketi elemanları tarafından kırılacak e$ya var yazısına ragmen hayvanca atılan bavulunuzu, kendi ülkenizde bavul çıkı$ında beklerken ne kadar bedbah bir $ekilde ta$ındıgını görebilirsiniz. etrafından gecen, bavula özel olan bant koparılmı$; bavulun kilidi bozulmu$; ve üstü yırtılmı$ olarak geri alırsınız.

bu guvenlik $irketlerinin herkesin icinde anasına babasına sülalesine sövdükten sonra güvenlik $efine gidersiniz. dava edicem ulan sizi de onları da $eklinde resmen bögürürsünüz. onların cevabı ise: napalım hanımefendi, amerikalılar bunu hep yapıyor! hadi gelin size yeni bavul verelim de bu i$ böyle kapansın edasında konu$urlar. olay sonucunda zabıt tutturulur,i$in gerisi mü$teriye kalır.

insanların özeline saygı duymayıp bir de onların özel e$yalarını hırpalayıp patlatıp çatlatan o güvenlik $irketinin ebelerini öpüyorum burdan.

ha amerika derseniz, bu ülke sadece kendi vatanda$larına insan gibi davranıyor, özgürlükler ülkesi falan degil yani. anıtlarını alıp kıclarına monte edebilirler. evet!


not: mahkemeye vericem. haksa, hak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol