amerikan güvenlik şirketi

elma sekeriiii
bazıları havayollarına tabi olarak çalı$ırlar. misal amerika’ya giderken bavulunuz, özel diye bir $ey yoktur amerikalılar için, açılır, güzelce kontrol edilir ucagı patlatma riskinize kar$ın. allah muhafaza. sonra çe$itli e$yalarınıza check-out etiketi yapı$tırılır güzelce. bavulu actıgınızda farkedersiniz; onlara sakıncalı gelen e$yaların bir bölümü hayasızca size sorulmadan alınabilir, onlara göre normaldir bu. gittiginizde actıgınız bavulunuzun ardından bu ne böyle yaa $eklinde bir tepkiniz olabilir, döndügünüzde ise bu duruma farklı bir tepkiniz olacaktır.

amerikadan evinize dönü$te, amerikan guvenlik $irketi elemanları tarafından kırılacak e$ya var yazısına ragmen hayvanca atılan bavulunuzu, kendi ülkenizde bavul çıkı$ında beklerken ne kadar bedbah bir $ekilde ta$ındıgını görebilirsiniz. etrafından gecen, bavula özel olan bant koparılmı$; bavulun kilidi bozulmu$; ve üstü yırtılmı$ olarak geri alırsınız.

bu guvenlik $irketlerinin herkesin icinde anasına babasına sülalesine sövdükten sonra güvenlik $efine gidersiniz. dava edicem ulan sizi de onları da $eklinde resmen bögürürsünüz. onların cevabı ise: napalım hanımefendi, amerikalılar bunu hep yapıyor! hadi gelin size yeni bavul verelim de bu i$ böyle kapansın edasında konu$urlar. olay sonucunda zabıt tutturulur,i$in gerisi mü$teriye kalır.

insanların özeline saygı duymayıp bir de onların özel e$yalarını hırpalayıp patlatıp çatlatan o güvenlik $irketinin ebelerini öpüyorum burdan.

ha amerika derseniz, bu ülke sadece kendi vatanda$larına insan gibi davranıyor, özgürlükler ülkesi falan degil yani. anıtlarını alıp kıclarına monte edebilirler. evet!


not: mahkemeye vericem. haksa, hak.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol