yeni araba kullanacaklara tavsiyeler

armour
araba kullanma konusunda tecrübe sahibi olmayanlar içindir.

mesela en birinci önemli şeyler;

* önünde direksiyon olan koltuğa oturmalısınız.

* sol tarafınızda kalan üzerinde rakamlar olan ucu toparlak çubuk, sürekli yerini değiştirmeniz gereken oynak bi şeydir. adını vites koymuşlar. bir an önce onunla kaynaşmalısınız. zaten sağ tarafta olması gerekiyor. sol tarafta olanı da var ama onu boşverin şimdi.

*vitesler; birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci ve boşuncu vites olarak altı tanedir. sakın boşuncu viteste arabayı kaldırmaya kalkmayın.






edit: son maddede vitesleri sayarken gerinci vitesi eklemeyi unutmuşum. neyse ki jedi uyandırdı. #851209


independence
- "oh burasi daha rahatmi$ ne guzel" diyip uzerinde 1-2-3-4-5-r yazili cubuga oturmayin, sizin icin rahat olabilir ama arabanin ilerleyebilmesi icin hayati onem ta$iyan bir $eydir o. ille de oraya oturacagim derseniz belirli araliklarla ve aracin suratine gore ileri geri hareket etmeniz gerekebilir. geri geri gitmeniz gereken zamanlarda ne yapmaniz gerektigini ben burada anlatamayacagim.

- "ay tertemiz bunlar, ben bunlara pis ayakkabilarimla basmaya kiyamam be" $eklindeki du$uncelerle oturdugunuz koltugun a$agi tarafindaki, kimi zaman uc kimi zaman ise iki adet olan pedallara basmamazlik yapmayin. onlara basmaniz gerekiyor ki araba ilerlesin, yoksa sadece sizi soguktan koruma vazifesi gorur, ba$ka bir i$e yaramaz.

-genelde bagajin uzerinde ince uzun bir cubuk olur, ona da oturmayin. biz ona anten diyoruz, radyo icin o.

-isminiz hidir’sa ve direksiyonun yuvarlakligindan $ikayet edip "delikanliyi bozar!" diyorsaniz, demeyin. kare direksiyon henuz icat edilmedi. $imdilik onunla yetinin, saga sola falan cevirin i$te.
independence
- dogru koltuga oturdugunuzda yuzunuze paralel ancak hafif sag caprazinizda bir ayna goreceksiniz. kadinsaniz o aynada makyaj yapmayin, erkekseniz de o aynada burun killarinizi kopartmayin. illa yapacaksaniz da bunu arac ilerlerken yapmayin. biz ona dikiz aynasi diyoruz, o ayna ile sadece arkadan gelen araclari goreceksiniz. biraz daha usta bir $oforseniz ve erkekseniz, ayni anda aracin arka koltugunda oturan mini etekli guzel bir kadin varsa, o ayna ile o ablayi da dikizleyebilirsiniz. aynanin ismine uygun hareket etmi$ olursunuz.
mad
eğer ki kullanan birey araba kullanıyorsa uzun zamandır bi sorun teşkil etmez yeni araba ya da eski araba kullanması. zira belli bir süre sonra otomatiğe bağlanır her şey.

ama yok birey bilmiyorsa ve daha yeni bir deneyim içine giriyorsa yapılacak iş yeni araba yerine külüstür eski bir şey verin gitsin. yazık günah olur çarpar marpar bir yere. daha sonra bir sürü iş.
with all my love
ondeki arabanin solundan hizla gecerken hemcinsiniz mi olup olmadigini, akabinde guzel hatun/yakisikli er kisi dir/degildirligini tespit etmek icin direksiyonu kendi haline birakip, kafayi 45 derece saga cevirmeyin.

adamin basina ne gelirse ya meraktan, ya meraktan.

edit: bir sey biliyoruz da konusuyoz!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol