sıcak şarap

0 /
angelus
kirmizi sarapla yapilmasi gereken, icine eklenen tarcinla sarabin tadina tat katan, kis aylarinin vazgecilmesi imkansiz ickisi.
abyss
kisin kosuyolu adile sultan kasri’nda kar yagdiginda sicak sarap-sucuk partileri verilir. daha katilamadim hicbirine ama duyduyugma gore cok guzel oluyormus ve kar yagarken disarda sicak sarap yudumlamanin keyfi de baskaymis...
angelus
malzeme:
(10 kisilik) 10 sise domisek (yari tatli) kirmizi sarap. (sek sarap da olabilir,duruma gore seker eklenir)
2-3 corba kasigi seker
300 gram kuru uzum
50 gram soyulmus badem
200 gram kuru incir
35 cl. kanyak
biraz karanfil, bir cubuk tarcin

tarif:
2-3 corba kasigi toz seker kabin dibinde isitilarak karamel haline getirilir. sekerler kahverengilesince ocagin atesi kisilir, sarap kaba bosaltilir. badem, kuru uzum, incir ilave edilir. sarap kaynayincaya kadar karistirilir. bu arada tarcin ve karanfiller eklenir. biraz daha kaynatilir, kanyak eklenip servis edilir. afiyet olsun evet.
strahd
birden fazla tarifi bulunduğu gibi, deneyip tecrübe ederek kendi tarifinizi de oluşturabileceğiniz, her ne kadar her şarapla yapılır dense de köpeköldüren kullanmamanızı tavsiye ettiğim ve en önemlisi asla toz tarçın kullanılmaması gereken harika karışım. kupada içilmesi makbuldur.
lost kidy
kesinlikle içine atılacak bir miktar portakal kabugu ile lezzetine lezzet katabileceginiz, insanı kendini hazırlarken eski dönemlerde yaşamıs bir büyücü hissi veren muhteşem içki
caty blake
wily blake’in en sevdiği içki.

kandırabilirseniz dağa kaldırın sevgilinizi en iyisini içmek için. güneş daha sıcakken yürüyüşe çıkın batmadan epey evvel dönün ama. kamp için seçtiğiniz kuytudan güneş erken kaçar çünkü. közleri kalmış ateşi canlandırın. küle gömeceğiniz şarabın kalitesi çok da önemli değildir, alkol oranı tutsun kafi. sap tarçın atın şişenin içine, tek başına yeter; elmaya dişlerinizi geçirirsiniz.

uyku tulumunun birini ateşin başına serin; onu da üzerine... ateşten çektiğiniz şişeyi bir kendi ağzınıza dayayın, bir onun. ne dağa gece inen serinliği duyarsınız bir süre sonra, ne de ateşin çıplak teninizde yansımasından utanırsınız.

en ucuz sıcak şarap dağda içilir. damağınızda bıraktığı burukluğu da hiç unutmazsınız.
independence
kafe pi’de icilmemesi gereken $arap turu, zira size sicak $arap adi altinda dolaptan yeni cikan buz gibi bir kola isisinda $arap getiriyorlar, nedir niyedir boyle diye sordugunuzda da "tezgahta cok beklemi$tir ondan sogumu$tur" gibi bir aciklama yapiyorlar.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol