drazen petrovic

seha
avrupa basketbolunun yetistirdigi en buyuk yildizlarindan biri.durust,ahlakli,caliskan bir basketbolcuydu.nbade portland ve newjersey de oynadi.henuz 28 yasindayken 7 haziran 1993’de munih’de gecirdigi trafik kazasinda yasamini yitirdi.
son sosyalist
nba kapılarının avrupalı oyunculara açılmasını sağlayan, gelmiş geçmiş en iyi avrupalı basketbolcu. zamanında mükemmel işleyen yugoslav oyuncu fabrikasının en kıymetli ürünü. avrupada ve yugoslav liginde durdurulamaz performanslar sergilerken bi ara olayı abartıp olimpia ljubjana’ya tam 112 sayı attı. nba’de kariyeri boyunca %43.7 isabetle üçlük attı ve bu alanda nba tarihinin en iyi 3. oyuncusu olmayı başardı. onu fazla izlemek mümkün olmadı, ölüm her zamanki gibi yine erken davrandı. ama gidişi bir inanışı da doğruladı : iyiler gerçekten erken ölüyordu.
sepulturk
kız arkadaşının yanına giderken kendi kullandığı arabada can vermiştir. avrupaya daha onun gibi mükemmel bir oyuncu gelecek mi tartışılır. nba’e gittiği ilk sezonda bir türlü istenen verimi alamamıştır kendisinden. fakat new jersey nets’e gittikten sonra tam bir sayı makinesine dönüşmüştür.
zagreb’te adına bir çok anıt dikilmiştir, bir basketbol efsanesidir.
orqn
avrupa basketbolunun bugüne kadar gördüğü en büyük efsanedir. nba’ deki ilk senesinde fazla forma şansı bulamadığı portland’ da çok kötü bir sezon geçirdikten sonra, new jersey’ e takas olunca kendini bulmuş, avrupa’ da yaptığı işlere amerika’ da da devam etmiştir.

uzun yıllar yugoslavya milli takımında oynamış, yugoslavya’ nın parçalanmasından sonra hırvatistan forması giymeye başlamıştır.

aşırı milliyetçi karakteri yüzünden yugoslavya milli takımında birlikte oynadığı, iç savaş nedeniyle çizginin hırvatistan değil de sırbistan tarafında kalan bir çok arkadaşıyla, başta vlade divac olmak üzere, ilişkisini kesmiştir.

bir milli maç dönüşü takımıyla birlikte uçağa binmemiş, arabasıyla almanya’ daki kız arkadaşını görmeye gitmiştir. bu buluşma sırasında kız arkadaşının kullandığı arabada trafik kazası geçirerek hayata veda etmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol