michel friedman

freagl dreams
her söylediği gayet net anlaşıldığı halde aptalı oynayan konuklarla misafir edilmemesinin gerekliliği anlaşılmış şahsiyet.. şahsi olarak yaklaşıldığında anlaşılıyorki bu adamın söylediklerini siyaset meydanı konukları kesinlikle götleriyle dinliyorlardı. kendisinin en gerçekçi düşüncesi arapların filistin direnişinden yararlandığı ve sırf hamastan kurtulmak için sessiz kaldıklarını belirtmesidir. insan isterdiki diğer konuklar mithat bereket veya can dündar tarzı aydınlanmış birileriyle olmuş olsaydı daha fazla yaralanılabilecektir etinden sütünden.
independence
diger konuklar son derece onemli konulardan bahsederken kameralar bu adama cevrildiginde farkettik ki zerre ciddiyet yok. tv programcisi olmasinin verdigi $imarikliktan midir nedir bilinmez, diger konuklar gazze’de olen cocuklardan, gazze’ye yagan bombalardan, paramparca olan cesetlerden bahsederken bile bu adamin yuzunden tebessum eksik olmadi. havada olum kokusu varken gulmek nasil bir insanlktir anlamakta gucluk cekiyorum. her ne soylenirse soylensin adam oturdugu yerden guldu, ayaga kalkti fiziksel hareketlerde bulundu, insanlarin sozlerini kesti ve yine guldu. ciddiyet anlaminda hicbir emare goremedim ben tum gece boyunca yuzunde.
nick
ali kirca kendisini tanitirken yahudi asilli bir alman oldugunu söyledi. tercumeyi duyar duymaz "neden yahudi oldugumu bastira bastira söylediniz?" diye cikismistir. ki bu adam senelerce yahudi konseyi baskanligi ve baskan yardimciligi yapmistir almanya`da.
ailesi auschwitz`ten kil payi kurtulmustur, öncelikle paris`e goc etmisler simdi ise israil`de yasiyorlarmis.
simdi adam avukat. daha sonra siyasete girmis hemen ardindan yahudi konseyine uya olarak girmis. 1993 den beri de televizyon programciligi yapiyor.
yani adam bildigin kurt.
bir de fahiselerle kokain partisinde bulunmaktan ve kokain icmekten suclandi yakin zamanda. 150 gün hapis cezasina mahkum edildi ama tabii ki 17.000 € para cezasini ödeyerek kurtuldu.
zaten ayar oluyordum adamin solariumdan kurumus suratina bir de siyaset meydani`ndaki halini tavrini görünce daha fazla kuruldum.
neyse ya ben bir sey demiyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol