knights and merchants

seha
hakketigi yeri bir turlu alamamis,ulkemizde neredeyse hic taninamamis,benim icin bir klasik olan rts turundeki bilgisayar oyunu.
adindan da belli olacagi gibi orta cag da gecen atmosfer olarak super,sesler olarak harika,detay olarak da benzersiz bir oyun.
ornek vermek gerekirse oyunda uzum bagi kuruyorsunuz.uzumler belli bir sure icerisinde yavas yavas buyuyor.daha sonra ciftcini gelip onlari topluyor.evine goturup orada bir kovanin icine koyup bir guzel eziyor ve suyunu cikartiyor daha sonra siselere koyup kaleye gonderiyor.tavern’de sarap gerektiginde serfler kaleden tavern’e goturuyor.halk aciktiginda tavern’e gidip o sarabi bir guzel iciyor falan filan.kisacasi inanilmaz bir detay soz konusu.yine ilginc bir detay vermek gerekirse askerleriniz sefere gittiginde belli bir sure sonra acikiyor ve siz onlara serfler araciligiyla yemek gondermezseniz acliktan oluyorlar.
sozun ozu her rts seferin mutlaka denemesi gereken yanilmiyorsam 1998 alman yapimi oyun.
puat
hayatimda gordugum en iyi strateji oyunu.
piyasadaki berbat oyunlara bakinca keske oyunun yapimci firmasi dagilmasaymis der insan.
iddia ediyorum,onume istediginiz strateji oyununu koyun,knights and merchants’in grafiklerine erisemez,yanina yaklasamaz.cunku simdiki oyunlarin tek yaptiklari ekran karti firmalariyla anlasip,hem oyunu hem de ekran kartini aldirmak.age of empires 3’e super oyun diyen zihniyetten boylesi kaliteli oyunlara ilgi gostermeleri beklenemez zaten.hayir oyunu yukluyorsunuz "aman tanrim bu nasil bir grafik!bu ne detay!basimiza tas yagacak alimallah" demeye basliyorsunuz.ayrica o kadar sey sadece 70 mb tutuyor.iste ben buna sapka cikaririm arkadasim,simdiki oyunlarin3-5 cd oldugunu dusunursek...
puat
ses dosyalari wav uzantili oldugu icin,mikrofonla istediginiz degisikligi yapabildiginiz oyun.askerlerin olunce cikardigi seslerin bir tanesini "essedu enlaaa!" diye kaydetmistik.sonra da o sesi duymak icin olmesini saglardik tek basina dusmanin ustune yollayarak...ne sadist adammisiz be!
netman
gercekten de onun gibi oyun bir daha yapilmadi. hatta cd sini halen ozenle sakliyorum . detaylar ve grafikler inanilmazdi.. savaslar da warcraft kadar estetik medieval kadar stratejik oluyodu.. windows xp de calismayarak beni kahreden oyundur k&m... gecenlerde oyle gaza geldim ki az daha 98 kuruyodum eger bulursaniz bir yerden kesin oynayin derim cunku eskimeyen bir oyun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol