guz sancisi

sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
güz sancısı...yılmaz karakoyunlu’nun 6-7 eylül olaylarını anlattığı romanı.
ayrıca romandan uyarlanan,tomris giritlioğlu’nun yönettiği filmde; murat yıldırım,beren saat,okan yalabık,belçim bilgin erdoğan,ilker aksum,hüseyin avni danyal,zeliha berksoy,umut kurt,avni yalçın,tuncel kurtiz,kenan bal gibi oyuncular var.

23 ocak 2009’da sinemalardaymış.
elma sekeriiii
a$k-ı memnu dizisiyle kariyerinin zirvesini yakalamı$ olan beren saat, asi dizisinden tanıdıgımız murat yıldırım ba$ rollerdedir.

6-7 eylül olaylarını konu edinirken içinde a$kı da barındıran bir film olmu$tur.

dönem filmlerini sevenler için leziz bir yapım.
rhapsody
milliyetçi bir toprak ağasının oğlu ile fahişelik yapan bir rum kızının yaşadıkları aşkla değişip, başkaldırmayı öğrenmelerini konu alan filmin hikâyesini 6-7 eylül olayları ve dönemin azınlık sorunu besliyor.izlenesi bir tomris giritlioğlu filmi.
tayfa75
filmin sonunda emegi gecenlerin isimleri jenerikte yazmaya basladiginda, o doneme ait fotograflari da goruyorsunuz arka planda. incitiyor insani o fotograflara bakmak. garip bir hezeyan hali, sanki bir şeyin kutlamasina, senligine katilmis edasi ile guluyor insanlar. insani uzen ve hatta korkutan, neye donusebilecegini o insanlarin yuzunde gormek.

cok sukur ki teselliyi buldugumuz kahramanlari da var filmin.

yasadigimiz su donemde dikkatle izlemekte fayda var filmi bence. sapla samani birbirine karistirmamak, bizden olani, el icin kirmamak adina...

bu arada, ilker aksum’ un ismet rolunde hakkini vermem lazim. kotu adam olarak kendisinden boyle bir performans beklemezdim acikcasi.
2026 sonya
öncelikle, 6-7 eylül olaylarını vaadettiginden cok daha az anlatmış...dış mekanları pek kullanmamışlar, sanırım falso vermekten korkulmuş biraz.

özetle; bir rum fahişeyle bir toprak agasının oglunun herseye başkaldırarak kendilerini aşkın kollarına bıraktığını görüyoruz.

birde sesle ilgili bir takım sorunlar vardı, çünkü filmin başında behçet’le suat’ın konuşmalarının pek çoğunu anlayamadık ve başka sinemalarda izlemiş olanlarla konuştuğumda onlarında aynı şeyden şikayetçi olduğunu duydum. demek ki kulaklarımda degilmiş sorun.

yine de, çıktığımda ağzımda güzel tat bırakmış olan başarılı bir çalışma olmuş, herkesin emegine sağlık...

izlenilesi.
pistazie
filmin konusu ve kadrosu cok etkileyiciydi fakat izledikten sonra beklentilerin altında kalmıştır bu film.beren saat resmen oyunculuğunu konuşturmuştur.
elma sekeriiii
spoiler
beren saat rum aksaganıyla beni benden almı$tır. bu kız baya bi yol almı$tır. bu film adeta bu realiteyi gözümüze sokar.
bir çok ünlü oyuncu yer almıştır bu filmde ama film sanki bir çok insanın hayatının sadece bir kısmını alıp bize göstermi$ sonra da çekip almı$tır bu ya$anmı$lıkları ve ileride olan ya$anacakları.
ben film bittiginde eeeee? diyenlerdenim.

tamam bi dönem filmiydi bu ama, karakterlerin özellikleri biraz daha vurgulanmı$ olsaydı, sonradan ne yaptıkları falan gösterilseydi daha leziz olurdu dü$üncesindeyim.

onun dı$ında çekimleriyle falan gayet ba$arılıdır tomris giritlioglu. sinemada gidip izlenesi filmlerdendir.
spoiler

ladycapulet
yılmaz karakoyunlu’nun aynı adlı kitabından uyarlanmış 2008 yapımı tomris giritlioğlu filmi. 23 ocak 2009 tarihinde gösterime girmiştir.

suyun öte yanı ve özellikle salkım hanımın taneleri filminin devamı niteliğinde olan film 6-7 eylül olayları’nı konu almış ve yoğun tartışmalara neden olmuştur.

independence
sanirim yeni bir diziymi$ bu, yakinda kanal d ekranlarinda ba$layacakmi$. daha once yazilan 10 entryden anlamadiysaniz yineleyeyim, 6-7 eylul olaylarini anlatacakmi$ bu dizi, evet cok $a$irtici.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol