espri yaptıktan sonra izah etmek

abdurrezzak bin reloaded
espri sonrasında oluşan sessizlik sonrası yapılması şart gibi gözüken ama yapılmaması daha hayırlı harekettir. çünkü espriyi anlamamış bünyeye izah etmek espriyi üretmekten daha zor.izah sonrasında nezaket gülümsemesinin bizi tatmin etmeyeceğini biliyorsak izah işinden kaçınmak lazım gerek şart.
abdurrezzak bin reloaded
bir de yeterince reaksiyon alamayan bünye yetinmeyip konunun içine içine girmeye başlar ki o durum karşıdakini güldüğüne güleceğine pişman eder. allah onların tümden belasını versin. kendi başlığıma ikinci entry girme olayını lütfen tenzih edelim bu konudan.
angelus
espri yapan dallamanın işgüzarlığıdır. zira; yapılan espriler bazen öylesine bayat, öylesine sıradan olur ki kimse gülmez, tepki göstermez. espri anlaşılamamış izlenimi verir. burada devreye espri yapan esprili kişilik girer, başlar yok şöyleydi, yok böyleydi, yok kıldı, yok yündü şeklinde izaha. esprisinin neden reaksiyon almadığını sorgular. adamım, senin espri anlayışın yerlerde olabilir, bu senin sorunun. ama senin esprine gülmedik diye senin bizleri aptal yerine koymaya ne hakkın var. ha anlamadığımızı düşünüyorsan bırak mal olduğumuzu kabul et, sen o espri yaptıktan sonra biz de senin için aynı şeyleri düşünecek olacağız zira.
veron4
ben 10 stephen hawking zekasındayım, sen de 100 rocksteady embesilliğindesin anlamına gelebilir. bu durumda esprinin tanımından başlayarak izah etmek daha aydınlatıcı olur. ama tam tersi bir durum da şu şekide cereyan edebilir; söyleyen hariç kimse gülmeyip garip garip baktıysa olayı unutmak en güzelidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol