güneşi gördüm

sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
mahsun kırmızıgül’ün yönettiği ve senaryosunu yazdığı ikinci filmi.
oyuncu kadrosu:

mahsun kırmızıgül
altan erkekli
hande subaşı
ali sürmeli
ali tutal
alper kul
buğra gülsoy
cemal toktaş
cezmi baskın
demet evgar
cihat tamer
emre kınay
deniz oral
erol günaydın
erol demiröz
gülhan tekin
ıtır esen
kamil sönmez
macit sonkan
menderes samancılar
murat ünalmış
nurseli idiz
sarp apak
cem aksakal
şerif sezer
ümit okur
yıldız kültür
yiğit özşener
bala atabek
zafer ergin
pelin çalışkanoğlu
seyhan arman
ayln
mahsun kırmızıgül’ün yönetmenliğini bir kez daha kanıtmalmış olduğu, türkiye’nin en büyük sorunlarından birini konu alan film.
sipsirin
günümüz gerçeklerini acı acı ortaya koymuştur. yüreği dayanamayanlar hop oturup hop kalkacak şeklinde garanti edilen film.
independence
izleyenlerin pek cogundan olumlu tepkiler alan film. henuz izlemeye zamanim olmadi ama izleyip de "ben begenmedim, tu kaka film" diyen kimseye henuz rastlamadim. bir izleyelim de bakalim nasil olacak.
superkahraman
mahsun kırmızıgügü nün yönetmenliğini ispat ettiği ikinci filmmiş deniliyor da hayret ediyorum. evet çok güzel görüntüler var, hikayeler çok güzel, oyunculuklar iyi vs vs vs, herşey iyi.

ama şu var bende bir rock grubu kursam, en pahallısından aldığım gitarı satriani ye çaldırsam, ondan sonrada stüdyo da bob rock a kayıt ettirsem, liriklerini de dünyanın en iyi söz yazarlarına yazdırsam, ardından da bakın ben albüm çıkardım desem kızlar benim için tişörtlerini çıkarıp, tangalarını sahneye atarlar mı acaba konserlerde diye düşünüyorum.

bugünün büyük yönetmenlerinin yukarda sayılan tüm imkanlardan hiçbirine sahip olmadıkları halde ortaya çıkardıkları bir takım işler vardır. o işlerdir insanı büyük yönetmen yapan. örnek vermek gerekirse;

darren aronofsky yi yönetmen yapan pi dir, the wrestler değildir.

danny boyle u yönetmen yapan tv ye çektiği dandirik yapımlar ve ardından gelen shallow grave ve trainspotting dir, slumdog millionaire değildir.

george lucas ı yönetmen yapan thx1138 dir, star wars değildir.

cem yılmaz ı komedyen yapan karikatürleridir, gora, arog yada stand-up gösterileri değildir.

mahsun kırmızıgügü yü yönetmen yapan nedir acaba...
angelus
valla güzel filmmiş. ha çok güzel değil ama güzel. gerçi ben de süper bi film eleştirmeni değilim, ama izlenir. izleyin.
akhillius
kendi kanımca; olayları pek bir tamamlayamamış gibi geldi. yıllardır var olan bir konuyu dikkat etmiş. karakterlerin yaşadıklarını kısa kısa geçit gibi bahsetmiş fakat "bana göre" sonuçlandırma kısmında iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. tabi ki insanı hakikaten hüzne boğan yanları var. vaktinizi herhalde boşa harcamazsınız izlediğinizde.
benaykan
bence birçok kimsenin derdi film değil, mahsun’dur. ne yapalım yani, mahsun’a hep böyle karşı mı olacağız? adam ne güzel uğraşmış, yapmış işte. cem yılmaz’ın inanılmaz güldüren bir tat bir doku serisine alıştıktan sonra salakça çekilmiş bir gora filmini beğenen adam, mahsun’u da beğenmeli. en azından, adam kendisini aşmış durumda. ve filmde, çoğu batı insanının, varlığından haberi olmadığı ülke sorunlarından bahsetmiş.
eğer bir insan evladı recep ivedik filmine güldükten sonra bu filmi beğenmiyorsa, sadece mahsun’a garezi vardır derim.

bunun yanında, bazı sözlük yazarlarının yakalandığı "beğenmeme, takdir etmeme hastalığı"nı da göz ardı etmemek lazım.

yeni filmler bekliyoruz mahsun.
independence
cok saglam bir kadroyla cekilen super film. muhtemelen mahsun kirmizigul’un en ba$arili i$idir bu film. finalini cok begenmedim zira ucu cok acik birakilmi$ ama ote yandan mutlak suretle izlenmesi gereken, memleketin guneydogu sorununu ve orada ya$ayan ancak bir $ekilde goce zorlanan insanlarin hayat hikayelerini tum ciplakligi ile gozler onune seriyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol