29 mart 2009 yerel seçimleri

0 /
angelus
ülke için pek fazla değişen bir şeyin olmayacağı seçimdir. kış aylarında en çok kömür dağıtan parti alır götürür gibime geliyor. evet.
bb
bu sefer deliler gibi kömür dağıtmaya devam edilse de son zamanlarda yapılan anketler gösteriyor ki halkın gözündeki pembe gözlük yavaş yavaş düşüyor. belki de bu sefer seçimleri akp kazanamazmış gibi geliyor insana.

(bkz: umut fakirin ekmeği)
mitili
adıyaman, agrı, artvin, bingol, bitlis, diyarbakır, elazıg, erzincan, erzurum, gaziantep, giresun, gumushane, hakkari, kars, malatya, kahramanmaras, mardin, mus, ordu, rize, siirt, sivas, trabzon, tunceli, sanlıurfa, van, baybur, batman, sırnak, ardagan, ıgdır ve kilis’te saat 07.00’da baslayıp 16.00’da bitecek. bu illerin dısında kalan her yerde 08.00’da baslayıp 17.00’da bitecek.
independence
her mahalle arasinda secim otobuslerinin yaydigi salak salak $arkilari, turkuleri dinlemek zorunda birakilmamizi saglayan secimler. 5 dakika once ciglik cigliga soylenen "ninen carik giyerdi, bunlari unuttun mi bunlari unuttun mi" turkusunu hatim etmeme sebep olmu$tur mesela. turkuyu orjinal soyleyeninden dinlemek guzel olurdu belki ama secimler icin bir grup erkege ya da kadina soylettiriyorlar ya bu $arkilari turkuleri, o fena i$te. ajdar anik sesine sahip bir grup insandan dinlemek zorunda kaliyoruz lan bunlari, bize de yazik.
elma sekeriiii
söz konusu olan secimler, parti genel ba$kanlarının birbirine sata$tıgı alanlardan biri olup cıkmı$tır. misal, erdogan ve baykal arasında ola vali olayıdır.

e: ben (tunceli’de yanlı politikalar güden, millete cama$ır makinası dagıtarak $ebeklik yapan) valimi kimseye yedirtmem!
b: vali yemek huyum degildir. olsa olsa kır$ehir’in (o sırada kır$ehirdedir) hö$merim tatlısını yerim ben.
e: onu yemeye devam etsin o.
b: o da dikkat etsin cok "yemesin", zira benim tansiyonum gayet yerinde.
heddodepaso
genel sonuçlar itibariyle kafa karıştıracak sonuçlara sahip olacak seçimlerdir. bunun bir genel değil yerel seçim olduğu göz önüne alındığında, bir çok seçmenin, genel seçimlerin aksine, adayların şahsiyetini daha çok göz önüne alacağı aşikar. ayrıca büyükşehir belediyelerine sahip illerde, seçmen çoğu zaman büyekşehir ve ilçe oylarını farklı partilerden adaylar yönünde kullanabiliyor. toplam oy oranı veya toplam kazanılan belediye yerine, önceki dönem belediyelerinin devam edip etmediğine bakmak daha sağlıklı fikir verebilir.
elma sekeriiii
her yerde dopdiridopdiridopdiri dooop $eklinde gezip insanları çıldırtan bir sürü secim arabasının zıvanadan cıktıgı dönemi kapsar.
geliiiyooor geliiyoor kılıcdarogluuuu
hem temiiizzz hem de dürüst bir insanoglluuuuu
dandadaaan dandadaaaan dandadadadaann!

e allah belanızı versin beyin bırakmadınız adamda. harcadıgınız paralara yazık lan. mahallemden kim dandandan diye geciyosa ona oyumu vermicem ben misal. bi kadın var anavatandan aday olan. o hiç böle $eyler yapmadı. ona vercem ben oyumu.


öküzler.
sicaksutorbasi
nufus cüzdanlarında t.c. kimlik no bulunmayanların oy kullanamayacağı bu sebepten dolayı nufüs dairelerinde 300-500 kişilik kuyruklara sebep olan seçimdir.insanlara ulan 2001 den beri var t.c.kimlik no aklın neredeydi şebek dememize sebep olur ayrıca.
independence
sozde yerel secimler, ama bildigin genel secim havasinda devam ediyor. secmen oyunu $ahisa degil partiye atacak, cunku adam adayi tanimiyor. erdogan il il geziyor baykal’a veryansin ediyor, akp’nin iktidari suresince ne cici $eyler yaptigini anlatiyor, ancak ortada ne aday var ne de gidilen ilde o adayin yapacaklari ile alakali bir konu$ma var. ayni $ey bahceli icin de gecerli baykal icin de gecerli. cikiyorlar kursuye, aliyorlar ellerine mikrofonu mitinglerde, erdogan’a veryansin ediyorlar. ama ortada ne o ilin adayi var, ne de o adayin o il icin yapmayi du$undukleri, varsa yoksa bahceli baykal ve erdogan arasindaki mahalle kavgasi $eklinde sure gelen laf salatalari.

beyler, yerel secimler bunlar. secmen adayini tanimak ister, secmen adayinin o il icin neler yapacagini duymak ogrenmek ister. secmen oyunu sana ya da partine degil, adaya atacak alo? istanbul ve ankara buyuk$ehir belediye ba$kan adaylarinin kimler oldugunu bilen var mi allaha$kiniza? ya ben istanbul da ya$iyorum, konya buyuk$ehir belediye ba$kan adayini bilmemem cok dogal, zira benim meselem istanbul, konya degil.

e peki konyalinin haberi var mi kendi iline belediye ba$kan adayi olan ki$iden? erdogan gidiyor, bidi bidi saatlerce konu$uyoor, miting bitiminde de beraber yuruduk biz bu yollarda sozleri e$liginde adaylarin her birini el ele tutu$turup ellerini havaya kaldirttiriyor. aha ya$asin benim adayim en yukari kaldirdi elini, oyum ona!

olmaz boyle agalar hey. koltuktan inmiyorsunuz, yuzyillardi kaplami$ oldugunuz genel ba$kanlik makamindan inmiyorsunuz, bari mitinglerde kursuyu adaylara birakin be, bu kadar kendini begenmi$lik olmaz ki.
elma sekeriiii
oy verilen yerlerin önünde halen son dakika golu atmak isteyen secmen adayları kagıt dagıtmaktaydılar.
bu kadar mı açsınız, iktidara mı paraya mı bilemedim.

ayıptır be ayıp!
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol