kardeş katili olmak

aysemayse
bazen, bazı durumlarda acayip hakverdiğim hadise. kardeş bu sevilir de boğulur da. ama unutulmaması gereken bir hadise vardır ki, birinin kardeşini ancak o katledebilir. başkası dokunursa kıymetli olur.
elma sekeriiii
osmanlı imparatorlugu döneminde olagan olan ibretlik olaydır.

güç, özellikle bir $ehzade için her$ey demektir. babadan sonra yerine hangi ogulun gececegi çok önemli bir olaydır. haseki için önemli olan babasının yerine diger kadınlardan kurtarabilirse eger kendi oglunu gecirmek böylece de iktidara bir nebze de olsa ortak olmak birincil amaçtır. ogullar içinse önemli olan hayatta kalabilmektir, sultan olsalar da olmasalar da...
zira eger pısırık bir yapısı olan karde$ hırslı olana di$ geciremiyorsa eger onu egale etme istegi duymaz, ve öldürmeyebilir. ancak karde$lerin tümü hırslıysa ve taht için yarı$maktalarsa, erkeklerin hiç biri ayakta kalmayana dek psikolojik ve fizyolojik olarak yarı$ırlar.

e tabi kendi karde$ini zehirlettiren, bogduran ya da sürgüne yollayan sultanın psikolojisinden az da olsa korkulmalıdır. ancak annesi haseki, sultan annesi ünvanı aldıgında keyfine diyecek hiç bir $ey olmaz.

çok kan döküldü iktidar için. iktidar sava$ı; sen nelere kadirmi$sin, karde$i karde$e bogdurmaktasın!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol