lahana

0 /
64r1h
geniş ve kalınca kat kat yaprakları olan, güz ve kış sebzesi olarak yetiştirilen ve birçok türü olan bitki.
performer
yıllarca kapıska denilen yemek türünü yemeyerek ne kadar büyük bir hata yaptığımı farkettim,üzerine kırmızı pul biber atınca mmmm enfes,lahananın dolmasıda enfes,ayrıca bağırsak açar benden söylemesi.
urban f
( brassica oleracea ) :turpgiller familyasından iri ve kalın yapraklı bir bitkidir. en çok yetiştirileni baş lahanadır. yurdumuzun bütün bölgelerinde yetişir. başlıca çeşitleri: kemer lahanası, batman lahanası, köse lahanası, brüksel lahanası ve kara lahanadır. lahana c vitamini bakkımından zengindir. yapısında kükürt bulunur. çiğ olarak yemek veya sıkarak suyunu içmek daha faydalıdır.

kullanıldığı yerler:
kansızlığı giderir. idrar söktürür. vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. mide ve bağırsak yaralarını yumuşatır. kabızlığı giderir. kandaki şeker miktarını düşürür. vücudu hastalıklara ve kansere karşı korur. göğüs ucu çatlaklarını giderir. sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir. astımda faydalıdır. romatizma, siyatik, lumbago ve apsede yararlıdır. ses kısıklığını giderir. iştah açar. guatr olanlar yememelidir.
greyfurt
karaciğer dostudur, gençlik aşısıdır, ucuzdur, çiğ olarakda lezzet ve afiyetle yenilebilir. yenilmelidir. yedirilmelidir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol