prozac

0 /
angelus
recetesiz satilan, antideprasan ilaci olarak uretilmesine karsin ilk kullanan kisilerde algi problemi cikarttigi icin cevreye karsi duyarsizlik gosterir ve butun sorunlardan arinmis gibi bir his verdiginden mutluluk hapi olarak gosterilir lakin bir kac haftalik kullanim sonucunda oyle bir hale getiriki kisa sureli hafiza kayiplari meydana gelmeye baslar iki dakika once konustugunuz kisileri hatirlamamaya baslatir, devamli gulumser, sacma sapan espiriler yaparsiniz, sonucta hic yasamadiginiz olaylari halusilasyonlar seklinde gormeye baslayarak gercek hayattan baginizi kopartip maneviyata tecelli edersiniz.
goretomb
yatistirici bir ilactir.yalniz yazildigi gibi unutkanlik raddesinde bir yan etki hafta ile deil cok uzun sureli bir kullanimin ardindan basgosterir..
serco
modern hayatin psuedo katmanlarinda evrile evrile yasamaktan yoruldugunu dusunen ve hayatla basa cikabilmek icin bir avuc haptan medet uman ve umdurulan insanlarin siginagi haline gelmis, depresyonu bastirmayip, insani ruhsuz, hissiz bir yasayan oluye ceviren ilacimsi -ki kendisine "the happy pill" denir ve fakat o mutluluk getiren bir ilac degil, bonbon gibi dagitilan bir uyusturma aracidir.
pontic
selective serotonin reuptake blocker(ssrb)gorev yapan bir antidepresandir. etki mekanizmasi bizi sevgi kelebegi haline getiren serotoninin post sinaptik araliktan geri emilimini yavaslatmaktir. iste bu yavaslayan mekanizma bizim boyle "dunya guzel, ask super..." gibi cumleler kurmamiza sebep olur.
deathless
2 sene oncesine kadar kullandigim ilactir. erken bosalma sorununu ortadan kaldirdigini okumustum bi kac yerde ama o zamanlar sevismiyorduk.
urban f
ilaca başlama sebebi olan ruh hali ilaç bırakıldığında dünyanın daha da beter görünmesiyle kişiyi kısır döngüye sürüklemekte , hiç başlanmamalı , gidip bitki çaylarıyla relax olmak daha zararsız , ilacın tamamen bünyeden atılıp o surattaki inek şaban ifadesinin gitmesi yaklaşık 3 ay alıyor bu sure icinde eger doktora giderseniz daha onceden prozac kullandıgınızı soylemeniz de gerekli zira metabolizma da kalabilecek ilac miktarı alınacak yeni ilaçlarla reaksiyona girebilir.
steroid
genel bir antidepresan sorunu olan libido bozukluğuna, daha da açmak gerekirse ereksiyonu sürdürememe sorununa yol açan serotonin geri alım inhibitörü. 3 yıl önce kullanıp hiçbir fayda göremediğim ilaç. artık çok daha gelişmiş antidepresanlar çıkmıştır, lakin onlarda bir işe yaramaz çoğu zaman.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol