türkiye de her şey olabilirsiniz rezil olamazsiniz

yasnaya polyana
murathan mungan’ın bir sozudur. son, deniz feneri, rtük başkanı zahid akman, huseyin uzmez olayları; artık bu özdeyişin tersine inanmak istencimi sonsuza dek yok etmiştir.
benduruyorumsebagitti
bir politikacının iç sesi gibi duran sözdür. yanlış olduğunu düşündüğüm bir sözdür. pekala rezil hatta rezil rüsva da olursunuz ama o kadar rezilleşmişsinizdir ki bunun farkında bile değilsinizdir.

artı: rezilliği; sadece mevcut iktidarda, konjoktürün şamar oğlanında, siyasi yelpazenin bir tarafında-sadece bir ideolojide ve onun bağlılarında bir yaşam tarzında aramak da eksik bir bakış açısıdır. madalyonu koy ortaya, 360 derece bir tur attır. vuracaksan bütün rezillere vur. "benim rezilim-senin rezilin" diye bir şey yok! rezil, rezildir; rezillik de rezillik!
elma sekeriiii
rezil olamazsınız çünkü zaten rezilsinizdir. bankaları hortumlarsınız, dı$ ülkelerdeki vatanda$larımızı biir dernek adı altında tokatlarsınız, gider gemicik alırsınız... yaparsınız her bi $eyi ama rezil olamazsınız.

hep bir $eylerin üzeri bir $ekilde örtülür bu ülkede. birinin rezil oldugunu tüm toplum bilir, ama biri cıkıp da ona rezilsin demez. diyen olursa da susturulur, recm edilir yüksek otoriteler tarafından.

böyle bi ülkede ya$ıyoruz. ve evet bu yönümüzle amerikadan hiç bir farkımız yok.

aa avrupai olmu$uz kazım!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol