guus hiddink

ankakusu
gittigi her takima, bilhassa milli takimlara, damgasina vuran hollandali teknik adam. totaalvoetbal’in en saglam temsilcilerinden biri.

milli takimimizin basinda görmek istedigim yegane adamdir ayrica. simdiye kadar siradan milli takimlarla harikalar yaratti. bizim gibi az, buçuk kalitesi olan takimi uçurur herhalde.
heddodepaso
chelsea başında çıktığı ilk maçta aldığı galibiyet sonrasındaki röportajında aksanlı ingilizce’siyle dikkat çeken hollanda’lı teknik direktör.
mitili
rusya ile olan sözleşmesini feshedebilirse 3 mart’taki maçta a milli takımımızın başında olacakmış. eğer bu olmazsa, oğuz çetin ve engin ipekoğlu ile belirleyeceği kadroyu izleyecekmişiz.
daruga
2012 avrupa şampiyonası grup elemelerinde oynanacak kazakistan ve belçika maçlarının kadroları nedeniyle şiddetle eleştirilen milli takım teknik direktörüdür. özellikle gökhan zan, özer hurmacı ve kazım kazım tercihleri endişe vericidir.
epikuros
milli takımın aldığı almanya ve azerbeycan yenilgileri sonrası eleştirilmeye başlanmış teknik adam. 6 milyon dolar alıyormuş yılda, hollanda’dan yönetiyormuş takımı, doğru kadro kuramıyormuş... başarısızlığın faturasının kendisine çıkarılması yanlış. milli takım uzun terim döneminde o kadar körelmiş ki toparlanması öyle 3 maçla olacak şey değil. oyuncuların kalitesi belli, arda sakat, hamit ve emre dışında kaliteli futbolcu yok. yardımcısı oğuz çetin hala eski kafadan gidiyor. kadro seçimi yetersiz, dersine çalışmamış. mevlüt erdinç’i, volkan şen’i değerlendirmemiş. bahane ararsan çok tabi.

terim’in gidip hiddink’in geldiğinin hiç kimse farkına varamadı oynanan oyuna bakılırsa. otoritesini hissettirmeli, ilgisi alakasını milli takıma vermeli, iplei eline almalı bana kalırsa. uzun yolda böyle kazalar olması normal. oyuncular işi ciddiye alıp sistemi benimsedikçe var olan potansiyelimiz ölçüsünde neticeler alacağımızdan eminim. herkes potansiyelimizin farkına varmalı. bala göte ispanya’yı yenmemizi, şans golüyle almanya’yı geçmemizi beklemesin kimse.
orqn
milli takımda bir şeyleri değiştirmeye çalışmalı.

hiç bir değişiklik yapmadan, terim’ den aldığı takımla terim’ den kalan mantıkla devam edip başarısız olursa eleştiriyi sonuna kadar hak eder. fakat kendi oyun düzenini kurmaya çalışır, kendi sisteminin benimsetmek için uğraşırsa, bu süre zarfında alacağı başarısız sonuçlar sebebiyle eleştirilmemelidir. her sene dünya kupasında final oynayan bir takımımız yok sonuçta, varsın bir turnuvaya daha gidemeyelim ama sonunda biraz da olsa yol kat etmiş olalım.
isyankarmuhabir
kabaca bir hesapla bir aksilik olmazsa benim kalan ömrüm boyunca kazanamayacağım parayı bir senede kazanan insan evladı. olurda bir aksilik olur ben omrum boyunca o kadar para kazanırsam ölmemki laammn sözlük.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol