olası israil iran savaşı

independence
soylenilenlere gore nukleer programini inatla durdurmayan iran, israil tarafindan cok yakin bir zamanda vurulacakmi$.sirf bu sebeple israil iran’i vurma senaryolarinin gercekle$tirildigi bir tatbikat duzenlemi$ ve bu tatbikata 100 den fazla jet ucagi ile iran tarafindan vurulabilecek ucaklarin pilotlarini kurtarmakla gorevli helikopterler katilmi$.

iran bu soylentilere cevap vermekte gecikmemi$ ve sava$in sonucunun korkunc olacagi yolunda beyanlarda bulunmu$.

bolgemizi cok sicak bir gundem bekliyor ya du bakalim.
senko
iran’ın başında piskopat, abd’ye gerekirse kendi ülkeme atom bombası atarım diyen bir lider varken, israillilerin ister abd destekli olsun, ister tüm ab ülkeleri destek olsun cesaret edemeyeceği bir savaş.
anca tatbikat yapabilirler. saldıra saldıra da filistine saldırabilirler.
sitare
iran ırak gibi başıboz, milliyetsiz bir millet değildir. iran türk tarihinden bile ötelere dayanan bir kültüre, bir millet benliğine sahiptir. kitaplarıyla, araştırmalarıyla sosyal hayata kazandırdıklarıyla(şimdiki siyasi rejimini kastetmiyorum) dünya üzerindeki en köklü medeniyetlerden biridir.

seri katil abd ve onun kendisi küçük ama işlevi büyük seri katliamcı ortağı israil irak’ı kolayca elegeçirdik iranı da alırız diye düşünüyorlar ama iran o kadar kolay lokma değildir. abd’nin boğazında kalır ve abd ya da israil asla çıkamayacağı bir bataklığa saplanacağı malumdur.

ayrıca israil canavarı önce kendi nükleer programa falan uysun daha sonra diğer ülkelerin iç meselelerine burnuna soksun derim.

böyle bir savaş çıkarsa kimden taraf olursun sorusuna verilebilecek en güzel cevap :

türkiye; kanımın son damlasına kadar türkiyenin tarafındayım olur.

zaten iran israili ekmek arası döner yapıp ara bol salatalı bir şekilde yer ve dünya büyük bir bok çukurundan kurtulur.
independence
ozellikle iran’in son fuze denemelerinden sonra bu ihtimal cok fazlala$ti.soylentilere gore israil sava$ ucaklari irak havasahasi icerisinde iran’i vurma tatbikati yapiyorlar $u siralar.irak’tan direk iran’a gecerlerse hic supriz olmaz bu durum.gerci yakit ikmali yapmalari gerekir ama ona da bir cozum bulurlar illaki.
independence
amerikali yetkililerin soylediklerine gore israil 1 sene icerisinde iran’i vurabilirmi$. ancak yine soylenenlere gore israil bu saldiridan amerika’yi haberdar etmeyebilirmi$, sebebi ise amerika’nin bu saldiriya kar$i cikma olasiliginin son derece yuksek olmasi.

ancak ote yandan iran israil’in amerika’nin haberi olmaksizin boyle bir saldiriya kalki$amayacagini du$unecek ve amerika’nin sava$ gemilerine misilleme yapacak. amerika’li uzmanlarin goru$leri bu yonde.
independence
israil’den iran’i vurmak icin kimseden izin almayacaklarini, iran’i vurmayacaklarina yonelik olarak da kimseye soz vermediklerini belirten yeni bir aciklama geldi.

adamlar iran’i vurmaya bir hayli halleniyorlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol