piknik

webgum
havanin guzel oldugu gunlerde yapilan guzel aktivitelerden. kalabalik gidildiginde cok zevkli olur.
gerekli malzemeler:
-icinde domates, salatalik, biber veya cesitli salata malzemeleri goturulur, onceden hazirlanmis kofteler, marine edilmis tavuk veya kirmizi et, sosis, sucuk olan bir yemek sepeti.
-arac gerecler...
-piknik tupu, mangal..
-isteyen oyun oynamak icin tavla, top, ip...vs goturur.

en onemlisi yemyesil doga, cam ormanlarinin kokusu insani huzurla doldurur, ama etrafi kirletmemek gerekir, copler toplanmalidir.
bok bocegi
çocukluğumun en güzel hatıralarının büyük bir bölümünü oluşturan organizasyonların genel adı.. aileyle gitmek ayrı keyiflidir, arkadaşlarla gidip içip dağıtmak ayrı keyiflidir.. balık tutulur, mangal yapılır, hamakta uyunur, okey/tavla/batak oynanır, gülünür eğlenilir.. baharın vazgeçilmezidir piknikler..
angelus
kelimenin kendisinden de olmak üzere tamamiyle nefret edilesi bir atraksiyondur. karıncalı mangal ürünleri, tozlu topraklı karpuz.
underpressure
çağrışımları: mangal, ızgara kokusu, paçaları sıvıyıp top oynayanlar, yeşillik, piknik tüpü, yer örtüsü, güneş, tatil günü...
orqn
bunun için yaşayan insanlar vardır.güneşli bir pazar günü buldular mı hiç kaçırmazlar.yol kenarı,dağ ova neresi olursa olsun kırmızı galatasaray şortlarını ve beyaz atletlerini giydikleri gibi atarlar kendilerini sokaklara.arabalarının bagajında mangal ve sarı-kırmızı petekli futbol topu hiç eksik olmaz.
angelus
ne sikim bir eğlence anlayışıdır, şu yaşa geldim, hala daha anlamış değilim. ulan nerede yaparsan yap bu aktiviteyi, muhakkak ki yörenin tüm karıncaları bir şekilde bulur sizi ve gerek yiyeceklerin üzerine çöreklenerek, gerekse kıç çatalınızdan aşağı süzülüp götünüze kaçarak zehir ederler günü. a.k. pikniğin de karıncanın da ben.
ever frost
ot meraklısı bir takım insancığın haftasonu eğlencesi. tabi güzel havalarda. bittiğindeyse geriye kalan tek şey yorgunluk.
independence
yaz gecmeden sozluk bunyesinde de tertip edilmesini diledigim toplu eglenme $eysi. boyle atlet pjama konsepti ile yapilmali, organizasyonun belli bir bolumu voleybol oynamaya ayrilmali.
zotac
indy elinde efes şişesi, çizgili alt pijaması, ve göbeğinin sığmadığı kolsuz atleti ile mangal yellerse pek bir görsel boyut kazanır.
cirkinbeti
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23158396.asp

bahsi geçen haberdeki gibiyse can alır ne yazık ki .

tam emin olmamakla birlikte ; konuyla ilgilenen bakanlığın çevre ve orman bakanlığı olduğunu düşünüyorum .
(konu istanbul’da geçtiği için ) rahatlıkla söyleyebilirim ki , yol kenarlarında peyzaj çalışmaları müthiş devam ediyor , burhaniye taraflarında yol kenarında çiçeklerden yapılma kız kulesi görmek mümkün falan filan . her şey müthiş .


tamam da , haberde geçen semt in gelir düzeyi aşağı yukarı belli , hava sıcak bu adamlar tabii ki dışarı çıkacaklar , alacaklar ellerine börek çöreklerini yakacaklar mangallarını , çıkacaklar pikniğe , sen bunu biliyorsun , git bir hal yoluna koy oraları dimi , yol kenarında tazecik ağaç budamak nenemin de işin gelir . gidip devrilecek raddeye gelen ağacı budasan ya?


sonuç ne oldu vah gidene !


e gel anlat şimdi bana bu insanlar nereye sıçacak ?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol