türban siyasi simgedir

sitare
bir bez parçasının siyasi simge olup olmaması önemli değildir. türban siyasi simge de olabilir ama bu ülkede kişisel hak ve özgürlükler vardır ve bu özgürlükleri kimse kısıtlayamaz.

kızların okula , çarşıya pazara giderken inançları dahilinde olduğunu düşündükleri içinde başlarını örterler. birileri de bu örtüleri siyasi simge olarak görür.

oysa bu ülkede din noktasında diğer partilerden daha hassas partilerin olması kadar doğal bir şey yoktur. haliyle bu partilere oy veren insanlarında arasında başörtülü insanların sayısı diğer partilere oranla daha fazla olacaktır. böyle oluncada bazı düz mantıklı kişiler türban siyasi simgedir derler. biz de onlara oha deriz.

ama asıl sorun bu baskı rejminde birileri faşist dayatmaların bokunu çıkartarak pkk denen katil kanemicilerin bez parçasında bulunuyor diye sarı, kırmızı ve yeşil renkli giysileri kullanmayı yasaklaalar ne olacak. ooo ne güzel yaptınızmı diyeceğiz.

artık bu ülkenin karanlık yüzlerinin anlaması gereken bir şey var
bu ülke korku politikalarıyla değil demokrasiyle yönetilmelidir. türban da bu noktada siyasal bir simgeden öte tamamen kişisel hak ve özgürlüklerle ilgilidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol