allah a inanan için imkansız yoktur

sitare
bir yaratıcının olduğuna inanan kişilere iman eden denir. iman edenler iman ettikleri yaratıcının bütün noksanlıklardan münezzeh olduğunu, onun herşeyi yapmaya gücünün yettiğini,onun ezelden ebede her daim var olduğuna(olacağına)uyumadığına,yorulmadığına, herşeyi görüp duyduğuna, onun izni olmadan hiç bir şeyin olamayacağına ve o ol deyince herşeyin gerçekleşeceğine iman ederler.
geçmişe dönmek bize imkansız gelir ama iman eden için sadece bu olay allahın "ol" demesiyle gerçeklesir ve bütün kainatın o zaman dilimine gitmesini sağlar.
watersky
yaşadığımız kainatı vareden bir yaratıcının gözümüzün gördüğü ve görmediği herşeyi yaratmaya kadir olduğunu bilmek,ona inanmak,iman eden için hayatta hiçbir şeyin imkansız olmadığının en büyük göstergesidir.
addicted to pain
psikolojide bu gibi durumları anlatmak için bi söz vardır."eğer kendini iyi hissediyorsan neye inandığının bir önemi yok" hemen birinci sınıf öküzler için belirteyim,bu sözle anlatılmak istenen "allah yok,hepimiz ölücez" değildir,insanın ruhen kendini iyi hissetmesinin önemini vurgular.biri gider yağmur dansı yapar,doğaya bağışlarda bulunur,kurbanlar verir vesaire, ve akşam ibadet etmenin verdiği gönül rahatlığıyla döner arkasını yatar,afiyetle uyur.öbürü gider namaz kılar,beriki gelir şarkı şöyleyerek kayanın etrafında tur atar,odur budur.

-baba naaptın?
+kedi kestim
-rahat mısın peki?
+oofff! misss!
-en güzeli.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol