aspiratör

ups
genelde ocaklarin uzerinde bulunan,yapilan yemegin kokusunun butun evi sarmamasi icin havayi emen ve yerine temiz hava ufleyen alet..
imgoindeeperunderground
cok ses cikarmasi oldukca can sikicidir, genellikle uzerinde dugmeler vardir ve bu dugmelerin tarafimca en cok kullanilani direk yemegi yukaridan aydinlatan lambadir. yemek pisirilip mutfaktan cikildiktan sonra aspirator calistirmak ise tercih meselesidir.
wish you were beer
genelde yemeklerin kokusunun yayılmasını önlemek için düzenlenmiş olmakla birlikte benim için ışık saçıyo olması daha güzel bi özelliktir. evde kimse yokken içki alınır aspiratör ışığında bol bol efkar dağıtılır.
greyfurt
son yarım saatimi sökme işlemi için harcadığım aletimsi edevattır.

hayatımda sökülmeye bu kadar direnç gösteren başka bir ev aleti hatırlamıyorum. direnişi o kadar fanatikcedir ki; söktüğünüz onlarca vidanın aralarına kadar yağ olur etraf. normal yağ değil. katran gibi bir şey. bulaşınca çıkmıyor. ellerimi 2 defa sıvı sabunla, 2 defada yağ çözücü etkisinden medet umduğum bulaşık deterjanıyla yıkadım. hala bir yerlerimden minik yağ parçacıkları temizliyorum. (beni anca banyo paklar. alt tarafı bi aspi söktük)

söktük, söktük ama o aleti kim toplarlayacak bilemiyorum. şu an annem bütün hıncıyla, banyoda su sıkıyor aspiye.

sonuç olarak ev hanımlarının temizlik krizi tuttuğu zaman, siz siz olun "tamam sökeriz, yaparız, taşırız" cinsi laflar etmeyin. ben ettim, siz etmeyin.
anne niye benim pipim yok
1- el pencereye doğru uzatılır,
2- pencere açılır,
şeklinde iki basamak ile çözülebilecek basit bir problem için ne sebeple aspiratör icat edilmiştir bilinmez. gırgırgırgır gürültüsü ile insanı çileden çıkarır. olur da açık unutursanız motorunun ısınması sonucu mutfağı yakar . gerçekten eve yayılmasını istemeyeceğiniz balık, kuru fasulye, kapuska gibi kokulara karşı komple dayanıksızdır, isterseniz turbo çalıştırın kokular yine evin en ücra köşelerine sızar.

velhasıl sessiz çalışanı icat edilinceye kadar aspiratörden deli gibi nefret edilir. sessiz çalışırsa biraz düşünebilirim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol