funny games

independence
ulkemizde olumcul oyunlar ismi ile 30 mayis 2008 tarihinde gosterime giren film.filmin kunyesi $u $ekilde;

yönetmen: michael haneke
oyuncular: tim roth, michael pitt, brady corbet, naomi watts.
dil: ingilizce
tür: gerilim

konusu
ann ve george, oğulları georgie’yi de yanlarına alarak kısa bir tatil yapmak için göl kıyısındaki yazlık evlerine giderler. komşuları fred ve eva’nın tavırları ann ve george’un dikkatini çeker, komşularının davranışlarında bir gariplik vardır. komşular ertesi sabah golf oynamak üzere sözleşirler.

baba-oğul yelkenli teknelerini tamir ederken, ann de yemek yapmaya girişir. bu sırada fred ve eva çiftinin misafiri olarak tanıştıkları genç ve kibar görünümlü peter, ann’den yumurta istemeye gelir. peter’ın içeriye nasıl girdiği konusunda birdenbire şüphelenen ann, yumurtaları vermekte tereddüt eder. ann’in bu tutumu aile için gerilim dolu saatlerin başlangıcı olur...

http://sinema.hurriyet.com.tr/movielist.aspx?mid=743
atlantis
michael haneke’nin on yıl sonra aynı konuyu tekrar çektiği, amerikan sinemasına kurban ettiği ve seyircisini üzdüğü film. orijinal hâli ile kalsa daha iyi olacaktı ama, yönetmen böyle bir hata yaptı işte. kendisiyle çelişmek böyle bir şey olsa gerek!
lost kidy
pek çok sinamaseverin aksine ikinci kere çekilmesinin çokta mantıksız olmadığına inandıgım haneke filmi. haneke iki filminde de aslında ne kadar büyük bir yönetmen olduğunu kanıtlıyor. klişeleri klişeleştirmeden gözümüzün taaa içine sokan ve direk seyirciyle konuşarak aslında sizin de içinizde bir yerlerde sebepsiz bir şiddet dürtüsü var diyen muhteşem film. (hem birincisi hem de ikincisi için yorumum aynı-izlemeyen iyi bir haneke filmini kaçırmış olur.)
sarhosatlarzamani
haneke’nin başrollerden birini, yine hanake’nin etkileyici ve bir üçlemeye dahil olan filmi "benny’s video" da başrolde oynayan çocuğa verdiği filmdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol