kadın erkek eşitliği

tayfa75
dunya uzerindeki medeniyeti temsil eden insanligi olusturan kadin ve erkek bireylerin, dogustan gelen fiziksel ozellikleri haricinde, kanunlar karsisinda ve genel toplum yasaminda esit bireyler olarak algilanip degerlendirilmesi hadisesidir.

tayfa75
gerceklesme olasiligi gunumuz teknolojisi ile pek mumkun olmayan hadisedir.

en basit tabiri ile "dogurabilen" bir insan ile "doguramayan" bir insani nasil esitleyebilirsin? farkli kulvarlardan farkli ozellikleri ile kiyaslamaya kalktigin anda terazidekilerin agirliklarini/degerlerini kim belirleyecek? ne diyecegiz sen cok guzel doguruyorsun, biz de super savaslar cikarip oldururuz? gerci kadinlar da insan oldurebiliyor bu da esitlemez bizi.

aslinda guzel bir sey kadin erkek esitligi istemeleri. "basarabilirseniz biz ustun olmak istemiyoruz" a cikar mi bu acaba?

kismen saka olmak ile beraber, gercek bir durum yukaridaki bahsi gecen hadise.

sperm bankasi var mesela. artik herhangi bir erkege de ihtiyaci yok kadinin. bir gece hepimizi kesseler o bankalardakiler ile super bir irk yaratabilirler yeniden. muhtesem bir dunya. gerci o kadar cinayet ve kanla nasil bir dunya kurulur o da ayri ama. olur mu olur. ama biz yapalim aynisini ne olur? bas olur , elimizde patlar.

esit miyiz? hayir hic degiliz.

sevgi ve sefkatle buyutecek bir evlat dunyaya getirip, baba olmanin sorumlulugunu ve zevkini tadabilmek icin, kadinlara bagimliyiz. cogu yapilan evlilik, her iki taraf icin de gecerli bu "cocuk icin" yapilmis evlilikler. gecinemeyecek olduklari gun gibi asikar insanlar bile "cocuk sahibi" olmak icin evleniyorlar/birlikte oluyorlar. ama kadinin boyle bir zorunlulugu da kalmiyor gun gectikce ve teknoloji ilerledikce. erkekler kendi iplerini cekiyorlar teknolojik dehalari ile.

aksayan bir sey var bu dunyada bir turlu cozulemeyen. surekli koleler uretiyor birilerine. bu birileri degisken, farkli farkli birileri. ama sistem ayni, hep birileri kole, birileri efendi. o yuzden esitlik hayal. kimse kimse ile esit dogmuyor bu dunyada maalesef.
cokoprens
kadınla erkeğin hukuksal açıdan aynı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini, yönetim aygıtı tarafından aynı haklara sahip olduğu ve eşit davranılması gerektiği düşüncesinin kısa ifadesidir.
yoksa bunun ayakta işemekle falan çok bi alakası yoktur.
offf be
dünyadaki kadın sayısıyla erkek sayısının eşit olması ve her erkeğe bir kadın düşmesi şeklinde anlayanlar da varmış, öğrendim.
lazaroni
kadina şiddetin temelinde kadin erkek eşittir anlayisi yatiyor bence.
siglik derinlik o senin kafanda olan şey. kadini calisma hayatina atacagina erkek'e daha cok maas ver. kadinlerin calistirilmasina karsiyim, belli basli sadece kadinlarin yapmasi gereken işler hariç.
uptofate
kadına şiddetin temelinde kadın erkek anlayışının yattığını sanan yazarcıkları göstermiştir.

erkeğe bağlı/bağımlı yaşayan kadın olunca şiddet olmayacakmış.[ ben buna yarın da gülerim, şimdi hepsini gülmedim o yüzden ] hangi dünyadan yazıyorsunuz siz ? sizin oralarda hiç kadın yok mu ? bu bağnazlık neden yani, bilinmeyene karşı kin mi ?

"belli başlı sadece kadınların yapması gereken işler hariç" denmiş bi de. hee, yemek yapmak der şimdi. bulaşık yıkamak der. evi temizlemek der. hizmetçisi ya beyimin.

bu insanlar, boş insanlar azizim. bu durum bilinmeyene karşı duyulan kinden midir yoksa duyulan kin bu bilmemezlikten mi gelir ? bilemiyorum.

bildiğim tek şey var. alkol kafası değil bu.
lazaroni
kadina siddet, tecavüz, cinsel taciz.
bunlarin sebebi erkek hayvaninin her zaman seks'e meyilli olmasi.

giymesin kadinlar acik sacik kiyafet, erkek her zaman meyillidir, azdirmayin arkadas erkek hayvanini.

kadinlari egitmek erkeklere gore daha kolay, erkeke çukune sahip ol demek zor, kadina iffetini takin acik secik gezme demek daha kolay.

kadinlar oy kullansin, esit derece de haklara sahip olsun buna eyvallah.
ailenin reisi erkektir, ailenin koruyucusu erkektir, kadinlar kendini erkek ile esit gorurse sorun cikiyor kardesim, erkekler bunu kabullenemiyor, ondan sonra basliyorlar kadina siddet uygulamaya. dogasina aykiri erkeklerin, zorlamayin işte.
birakin kadin erkek esittir zirvalarini.
uptofate
"giymesin kadinlar acik sacik kiyafet, erkek her zaman meyillidir, azdirmayin arkadas erkek hayvanini."

bu sözlüğe kaydolurkan hangi kurallara he dedik, independence göster bi o çerçevede bir şey diyeceğim ben bu arkadaşa.

sen hayvansan, seni itlaf edelim ? insanların özgürlüklerine niye karışıyoruz demezler mi insana ?

adamın çükünü tutamıyormuş. o çükü fazla tutmaktan olmuştur gibi geliyor bana.

ailenin reisi de erkektir demiş. e tabi, kabile savaşlarında falan kadın nasıl savunacak aileyi ? bakın çok uzağa gitmiyorum, antik romada bu böyleydi. pater familias, latince bir ifadedir ve aile resini ( erkek olan tabi, manyaksın) ifade eder.

ben de ciddiye alıp yazdım bir şeyler. o da benim eşekliğim olsun.
lazaroni
100 yildir uygulanmaya calisiyor, olmuyor kardesim, mankafalik yapmayin.
erkek uyum saglayamiyor.

erkekler kadinlara sevgi, kadinlar da erkeklere saygi duysun, karsilikli sevgi saygi herseyi cozer.

kadinlarimizi koruyalim her turlu beladan, erkek hayvanindan.

acik giyimli kadin gorurse erkek azıyor, bunu engelleyemiyorsak daha kolay olanini yapacagiz kadinlarimiza ulu orta yerde acik sacik giyinip gezme diyecegiz.
uptofate
sözlük ahalisinden özür diliyorum. ciddiye aldım, yazdım bir şeyler. yeter ama artık. adam çükü yok diye saygı duymuyor, çüke tapıyor, çük kafalı desem gg olurum o yüzden demiyorum. başlığı da parsellemiş bulunduk. tanım yaparak bitiriyorum efenim.

bu kadar çomarın olduğu yerde olmaz öyle eşitlik dedirten eşitliktir.

edit : çomara dokundu tabi, eksilenmişiz azizim.

edit2 : herhangi bir şekilde kişisel bir durum söz konusu değil bu arada. çomar tanımını anadolu çomarı başlığı altında yaptık.

(bkz: anadolu çomarı)
lazaroni
aynen oyle kardesim, cuk kafali erkek nefsine sahip olamiyor.
kadinlar bu konu da daha iyi.

kadinlarimizi cuk kafali erkeklerden korumanin yolu acik secik giydirmemek.

youtube de cok sayida sosyal deney mevcut, cuk kafali erkekler kapali kadinlara bakmiyor, acik sacik kadinlara bakiyor.

sosyolog ve psikologlar arastirsin sebeplerini, erkek suclu kadin da sebep veren olarak cikacaktir.
akillibirdeli
"giymesin kadınlar açık saçık kıyafet" ???
"ensar vakfındaki erkek çocuklarda mı açık saçık giyindi" diye sorarlar adama? 6 yaşındaki kız çocuğu da mı açık giyindi? 3 yaşındaki bebek de mi açık giyindi?

maalesef bunu söyleyen de bir kadın ve bunlar da çocuk yetiştirecek. işte bu zihniyet erkek çocuklarına bir kadına nasıl yaklaşacağını öğretemiyor, kadın açık giyinemez zihniyetini aşılıyor, saygı duymak nedir kendi bilemiyor ki çocuğuna öğretsin sonra geliyor bir de burada zırvalıyor.

"erkekler kadınlara sevgi, kadınlar erkeklere saygı duysun" yazmış bir de bu yazarımız. sevgi ve saygı, cinsiyet ayırt etmeksizin gösterilmesi gereken bir şey zaten ama bu zihniyete bunlar aykırı geliyor.

bir de bu yazarımız yine her zaman ki üslupsuzluğu ve saygısızlığıyla "mankafalık yapmayın" demiş. hayır burada sana biz "beyinsizlik yapma" diyor muyuz? kısacası yazarımızın hangi cümlesini tutsak elimizde kalıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol