kadın erkek eşitliği

tayfa75
gerceklesme olasiligi gunumuz teknolojisi ile pek mumkun olmayan hadisedir.

en basit tabiri ile "dogurabilen" bir insan ile "doguramayan" bir insani nasil esitleyebilirsin? farkli kulvarlardan farkli ozellikleri ile kiyaslamaya kalktigin anda terazidekilerin agirliklarini/degerlerini kim belirleyecek? ne diyecegiz sen cok guzel doguruyorsun, biz de super savaslar cikarip oldururuz? gerci kadinlar da insan oldurebiliyor bu da esitlemez bizi.

aslinda guzel bir sey kadin erkek esitligi istemeleri. "basarabilirseniz biz ustun olmak istemiyoruz" a cikar mi bu acaba?

kismen saka olmak ile beraber, gercek bir durum yukaridaki bahsi gecen hadise.

sperm bankasi var mesela. artik herhangi bir erkege de ihtiyaci yok kadinin. bir gece hepimizi kesseler o bankalardakiler ile super bir irk yaratabilirler yeniden. muhtesem bir dunya. gerci o kadar cinayet ve kanla nasil bir dunya kurulur o da ayri ama. olur mu olur. ama biz yapalim aynisini ne olur? bas olur , elimizde patlar.

esit miyiz? hayir hic degiliz.

sevgi ve sefkatle buyutecek bir evlat dunyaya getirip, baba olmanin sorumlulugunu ve zevkini tadabilmek icin, kadinlara bagimliyiz. cogu yapilan evlilik, her iki taraf icin de gecerli bu "cocuk icin" yapilmis evlilikler. gecinemeyecek olduklari gun gibi asikar insanlar bile "cocuk sahibi" olmak icin evleniyorlar/birlikte oluyorlar. ama kadinin boyle bir zorunlulugu da kalmiyor gun gectikce ve teknoloji ilerledikce. erkekler kendi iplerini cekiyorlar teknolojik dehalari ile.

aksayan bir sey var bu dunyada bir turlu cozulemeyen. surekli koleler uretiyor birilerine. bu birileri degisken, farkli farkli birileri. ama sistem ayni, hep birileri kole, birileri efendi. o yuzden esitlik hayal. kimse kimse ile esit dogmuyor bu dunyada maalesef.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol