selamun aleykum komutanım

sitare
anadolunun bir köyünden gelmiş 18 yaşındaki saf delikanlı; askere gelince ona verilen selamlama eğitimini kendince yorumlayarak sabahın köründe mıntıka temizliği sırasında gelip bu şekilde selam vermesidir. allahtan çevrede rütbeli yoktuda oyulmaktan kurtulmuşuzdur.
independence
daha beteri bir denetleme esnasinda askerin denetleme icin gelen yuksek, cok yuksek rutbeli bir subaya bilmemne bilmemne emir ve goru$lerinize "amadedir" komutanim demesidir.allahtan cok yuksek rutbeli subay babacan bir adam cikmi$tir da tum taburu sikip atmami$ sadece alakali askere "burasi universite degil evladim" demi$tir.
igor
daha daha beteri ise acemiligin son gunlerine dogru cift kol araligi hizaya gelmis bir avuc askeri tabur komutani denetlerken sirdaki herhangi birine "en son ne zaman gorustuk evlat sizlerle" demesi ve akabinde "valla carsamba filandi heralde tam hatirlmiyorum simdi" seklinde cevap vermesiyle tum subay, astsubaylarin renk degistirmesi ve tabur komutaninin "bu arkadaslari tsk ya pek alistirmadik galiba" demesiyle sonuclanmasi ve saatler suren sil bastan egitimlere devam edilmesi gibi benzer olaylarda olabilmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol