12 mayıs 2008 cin depremi

independence
bugun meydana gelen 7,8 $iddetindeki deprem.

cin halk cumhuriyeti’nin guneybatisinda bulunan sıchuan eyaletinde meydana gelen depremin daha $imdiden bilancosu cok agir.

8 500 can kaybi, 40 000 den fazla yarali.coken ilkokullar, evler, toprak altinda kalan yuzlerce kucuk cocuk.

deprem oglen saatlerinde meydana geldigi icin can kaybi sayisi cok daha fazla oldu, ogrenciler okullarinda yakalandilar depreme.deprem 2 ila 3 dakika arasinda surmu$ ve depremin bitmesinden sonra gokdelenler 7 dakika kadar daha sallanmi$.
independence
depremin en kotu taraflarindan biri de kimyasal tesislerin yikilmi$ olmasi.bu sebeple cevreye onbinlerce ton kimyasal madde sizintisi yayilmakta halen.
independence
olu sayisi 20 000 e ula$mi$ ve enkaz altinda kalanlarin sayisi ise 200 000 civarinda.kimi reaktorlerde sizinti var ve kimi barajlarin da yikilma tehlikesi var.cin cok buyuk ama gercekten cok buyuk sorunlara gebe.
mitili
depremin üstünden geçen üç gün itibariyle enkaz altında kalanlardan umut kesilmiş. artık sadece cesetlere ulaşmaya çalışıyorlar. ama çok mucize gördük böyle olaylarda, umarım yenilerini de görürüz.
igor
hicbir sey yapamiyorsak en azindan bir duayi cok gormemeliyiz denilesi yada ne bileyim inanmiyorsan da iyi seyler dusunmeye calismali enkaz altinda o kadar can varken ve zamanla yarisiliyorken hala bir umut olmali.
hepimizhiciz
beşerin tabiata yenildiği zamanlardan sadece biri. yüreği sızlatıyor bir süre ama ateş düştüğü yeri yakıyor sonunda.

her şey yeniliyor doğaya. ne kadar üstün olursa olsun insan; "insanlığını" yitiriyor sonunda.

söylenecek daha fazla kelime yok. birilerinin canı yanıyor, acılar içinde yüreği kanıyor; birileri ise bunları film seyreder gibi seyrediyor.

doğanın kanunu bu olsa gerek.
cokoprens
gün itibariyle ölü sayısının 40bin’in üzerine çıktığı ve henüz enkaz çalışmalarında sağ kişi bulunamayan deprem.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol