sarımsak

0 /
webgum
tuzlayip yemesi cok guzel olan fakat insanin agzinin kokmasina sebebiyet verdiginden ya toplu halde yenilmesi ya da hic yenilmemesi gereken bir bitki. bunlarin tazleri, yesil sogan gorunumundedir. genellikle yanlis soyleriz ve yazariz sarimsak deriz.
tsigalko
insani sevgilisinden igrendiren ama cok kral tadi olan bir nimet. sarmisak senle de olmuyo sensiz de olmuyo be kardesim.
carpediem
kozlenmisinin tadina doyum olmayan bitki. hem kozlenince kokusu da gidiyor.
ayrica her derde deva turunden. antibiyotik derdi anneannem.
birgul
ölümlere sebep olan atardamar kireçlenmesine iyi geliyor. yara ve çıbanları iyileştiriyor. krampları yok ediyor. akciğeri, karaciğeri, safra kesesini ve kalbi kuvvetlendiriyor. bağırsak kurtlarını ve diğer parazitleri öldürüyor. mide ve bağırsakları dezenfekte ediyor. zararlı bakterileri yok ediyor. iştahı açıyor. nezleyi yok ediyor. nefes borusu rahatsızlıklarına, bronşite çok iyi geliyor. veremlilere sarımsak yemeleri tavsiye ediliyor. tansiyonu düşürüyor. ateşi düşürüyor. bağırsak gazlarını ortadan kaldırıyor. grip mikrobunu öldürerek vücudu bu hastalığa karşı koruyor. idrar yollarında taş oluşumunu engelliyor. kalp adalelerini güçlendiriyor. kalbi besleyen kroner damarları genişletiyor. cinsel gücü arttırıyor. idrar söktürüyor. vücudu sivrisinek ve haşerelerden koruyor. safra salgısının salınımını arttırıyor. kabızlığı önlüyor. saç dökülmesini yavaşlatıyor.
abdurrezzak bin reloaded
tesadüfen başlıkları gezinirken görünce bile psikolojimi bozan nefret edilesi bir bitki. seven vardır saygı duyulur ama bunu bulan adamı görsem çok fırça atarım heralde. ulan buldun tipi bi sike benzemiyor niye yedin, yedin hadi niye eve getiriyorsun hadi onu da yaptın ne sikime yemeğin içine atıyorsun. hey allam ya!
delirtmeyinlanbeni
içerisinde 33 çeşit kükürtlü birleşik, 17 çeşit aminoasit, potasyum, selenyum ve çinko barındıran bir bitki.

yararları:

- kanın pıhtılaşmasını önleyerek, damar tıkanıklığı ve kalp hastalıkları riskini azaltır.
- bağışıklık sistemini güçlendirir.
- vücuda alınan veya vücut içinde üretilen zararlı etkilere sahip serbest radikalleri etkisiz hale getirerek, yaşlanmayı geciktirir.
- tansiyonu düşürür.
- kötü kolesterolü azaltır.
- kadminyum, arsenik ve civa gibi maddelerin etkisi ile oluşan zehirlenmelerde, bu maddelerin atılmasını sağlar.
elma sekeriiii
bu hedeyi elinizi kullanarak bir i$lemden geçirdiginizde 2 gün boyunca parmaklarınız kokacaktır.

nedir bu koku yaa, ölüyü diriltir yeminle.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol