türkiye nin yüzde doksandokuzunun müslüman olması

sepulturk
her yerde, her şekilde söylenen ve artık söyleyenlerin bile inanmadığı bir yalandır.

edit: her doğan çocuğun nüfus cüzdanının din hanesine otomatikman islam yazıldığından sayısal veriler sonucu elde edilen sonuçlar ciddiye alınmamalıdır bu konuda.
forlindon
anadolu kültürünün binlerce yıldır çeşitliliklerin harmanı olarak şekillendiğini halen kavrayamamış olan bulanık zihinlerin savunabileceği görüş...
bu topraklarda kökü eskilere dayanmış onlarca inanç kültürünü de hiçe saymak ayıp olsa gerek...
imphotep
(bkz: #779242)
inanılmayacak bir şey olmadığı aşikâr,sayısal verilerle ıspatlanan sabit bir bilgidir.yanısıra "müslüman toplum" genellemesi de yanlış sayılmayacaktır.

tabiki bunu söylerken şu ayrıntıları da unutmamak lazım;
"çoğunluğun dediği doğrudur" tarzı popüler düşünce destekcisi bir yönetim tarzında azınlıkta kalan toplulukların elbette "biz de varız" deme hakları ellerinden alınmamalıdır.sonuçta yan yana geldiğimizde ikimiz de insanız,ikimiz de yurtdaşız.
müslüman olmayan yani gayrimüslim azınlık belirli bölge ve etkinlik alanlarında kısmen de olsa "çoğunluk" olmayı başarabilmişlerdir.bu etkinliklerde kendi propogandalarını yapmak yerine,müslümanlara hocalık yaptıkları gibi sevgi,dostluk,kardeşlik mesajları verseler eminim çoğunluk olan müslüman kesim belki de eskisi gibi daha kardeşçe,barışçıl ve ılıman bir ortam sağlamanın yollarını arayacaktır.

aslına bakılırsa bu tarz düşünceleri destekleyen ve karşı çıkan her birey zaten bir sorunun olmadığı bilincindedir.
örneğin;
bursa kapalı çarşı esnafının %80 i yahudi kökenlidir.bunu bütün bursa da bilir ve altın ticaretinin %99 u o çarşıda dönmektedir.eğer bir ayrım söz konusu olsaydı eminim orda olurdur.

türkiye nin %99 u müslümandır ve bunda gocunulacak hiç bir şey yoktur.kalan %1 lik kesim de bizim kardeşimizdir,akrabamızdır,amcamızdır,halamız yengemizdir..
imphotep
düsturu;
"her insanın yaşamında kutsal bir yan vardır ve her insan kutsaldır.tarihin ilk günlerinden beri yaratanı arayan insanlık tanrı’yla farklı şekillerde buluşmuş, tanrıyı farklı şekillerde yaşamına katmıştır .elbette tanrı’nın karşısına başka gücü koyanlar veya tanrıyı reddedenlerde vardır. bize kalanda bu farklı yaklaşımları tanımak , tarafsız olarak incelemek ve bizi mutlu edecek yolda yaşamımızı devam ettirmektir."
tarzı objektif bir yaklaşımı olan web sitesinden alınan bilimsel araştırma sonuçlarına bile dayandırılsa,bilgiler bana uymuyorsa "kapatayım gözümü yalanlayayım" mantığına maruz kalır bu görüş.
enharista
türkiye’nin yüzde doksandokuzu müslüman öyle mi?
hadi ordan o zaman neden bu kadar müslümanlığı sindirememiş müslümanlığı yanlış anlamış yobaz var, müslümanlık yobazlık değildir herkes inanç özgürlüğüne sahiptir bunu herkes dilinde söyler, bu cümle de inanılmadan söylenmiş hava da kalmış bir önermedir kökene bakılırsa doğruluğu yanlışlığı kanıtlanır ancak müslümanlık üzerinden bu kadar da saçma propaganda yapılmaz ki...

siz kim oluyorsunuz da ayrı ayrı inançlara sahip insanların, inandıkları uhreviliği, yüzde bir yüzde iki diye ayırıyorsunuz, ama şaşırmamak lazım ne konuştuğunu bilmeyen çeşitli kesimlere şirin görünmeye çalışan insanımsılar varken ve laf kalabalığı yapıp başı sonu belli olmayan metinleri kağıda bakarak okuyan, sanki "türkiye’nin yüzde doksandokuzu müslüman" deyince, ülkemizdeki istatistik sorununu çözeceğini sanan boş beleş adamlar varken, türkiye’nin hali türkiyemin hali nice olur.sonra da kültür başkenti seçiliriz falan filan pehh!
el menzile beynel menzileteyn
99’larda seyretmese de, gerek yabancı yatırımcıların gerekse urunlerinde islami hassasiyeti gozetmeyen yerli firmalarin, musteri potansiyeli acisindan istahlarini kabartip, prensiplerine aykiri politikalar izlettirecek kadar yüzdesi fazladır müslümanların..

birileri "%99’u müslüman ülke" diye kendilerini paralayacaktır ve birileri de ikö’nun aktif bir üyesi olmasına rağmen (ekmeleddin ihsanoğlu 2005 tarihinden beri ikö’nün genel sekreteri görevini yapmaktadır) "türkiye islam devleti değildir" diyecektir..ama hiçbiri uyanık firmalar kadar rasyonel değildir..

(bkz: dini sömüren firmalar) - #674253

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol