internetin çokmesi

independence
ortalama 20 dakika once meydana gelmi$ hadise.ustelik tum yurt capinda oldu bu olay.umud ederim ki herhangi bir bolgede meydana gelen bir depremin habercisi degildir.cin de meydana gelen depremde uzun zaman internet cokmu$tu.
independence
sanirim bu durum adsl isimli taytsiz kahramanimizin yurtdi$i ciki$ baglantilarinin tumden gocmesinden kaynaklamaktaymi$..gerci telefon actiginizda kar$iniza cikan bayanin sordugu soru her zamanki gibi "link i$iginiz yaniyor mu beyefendi?" $eklinde olmu$tur o ayri.ulan turkiyede adsl cokuyor ve bunu en son adsl de cali$anlar duyuyor..nerde kaldi feza nerde kaldi ay.
tedirgin sazan
hele "link’e bi bakin beyfendi" veya "modeminizi bi kapatip acin" modeli diksiyonlara sahip olan mu$teri temsilcileri vardir ki, evlerden uzak diyeyim.
independence
bu kadar adi, bu kadar eksik ve bu kadar dayanaksiz bir cable daha var midir dunyada acaba diye uzun uzun du$unmemize sebep olmu$ olay oldu bu sagolsunlar.sonra kendi kendime cevabi verdim ben bu konuda.vardir herhalde.mesela irak`da, mesela cezayir`de, mesela guney afrikada..ba$ka bir yerde de zannetmiyorum acikcasi..hmm..afganistanda da olabilir.hakkini yemeyelim turk telekom`un..
die hard
80 mb’lik dosya upload etmekteyken cereyan etmesi yuzunden bildigim, hayal gucumun el verdigi cercevede yeni uydurdugum kufurleri sarfetmeme neden olan sacimi basimi yolduran olay. bu ulke bu sekilde cokmelerle nasil kalkinacak acaba?
cok onemli bir is ortasinda bu tarz kesilmeler altyapinin mukemmelligini ortaya koyuyor.
telekom seni allah havale ediyorum dedigim olaydir son olarak.
darth sidious

ulastirma bakani binali yildirim, son gunlerde adsl hatlarinda meydana gelen kesilmelerin buyuk capli bir dis virus atagi sonucu olustugunu acikladi.

marmaris’te yeni yapilan ptt binasinin acilisina katilan ulastirma bakani binali yildirim, basin mensuplarinin sorularini yanitladi. bakan yildirim, adsl hatlarindaki sorunla ilgili bir soruya, "son gunlerde adsl internet saglayici hatlarda meydana gelen sorun giderildi.

teknoloji gelisirken bu tur sorunlarin zaman zaman yasanmasi normal. siberatak diye bir sey var, dis baglantimiza yonelik cok buyuk capli bir dis virus atagi olmustur. dunyanin her tarafinda herkes bununla mucadele ediyor. arkadaslar buna mudahale etti ve duzeltti" diye konustu.

konuyla ilgili serbest telekominikasyon isletmeleri dernegi baskani yusuf ata ariak’in "eger bir ulkede bir konuda tekel varsa isimiz zor. serbest rekabet tum kosullariyla telekom’a da getirilmelidir" seklindeki aciklamalarini da degerlendiren bakan yildirim, "herhalde o arkadasin haberi yok. telekom’da tekel kalkti. en once de internette kalkti 110 tane internet saglayici var turkiye’de. adsl de serbest, hicbir tekel yok. 40 tane lisans alan firma var bir tanesi fiilen hizmete basladi. diger lisans alan firmalar da en kisa surede baslayacaktir" seklinde konustu.
independence
28 aralik 2004 tarihinde sabah 08 30 civari yeniden adslin eline verilmi$, fakat artik eline verilinmesine ali$kin olan follo$ adslmiz 1 saat icerisinde kendisini toparlami$tir.yetkililer bu durumun ali$kanlik yapmasindan cekinmektedirler.
independence
16 ocak 2005 tarihi itibari ile marmara denizinin dibindeki bir kablonun kopmasi sonucunda normal performansin ancak %30 unu alabiliyormu$uz..soylentiler bu yonde..ulan bir gunde bir kablo kopmasinda 256k nin tadini cikartalim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol