adaklık kuzu koç var

esmeralda
izmir in her semtinde bulunan beyaz üzerine kırmızı boya ile yazılan bu yazı ve o yazının arkasında bekleyen amcalardan vardır.görevleri yadsınamayak kadar kutsaldır.evet.
bira sigara
bi gün bu yazıyı yazan amcalardan birine inip sorucam ’’amca adaklık nası oluyo?’’ diye. her kuzu koç adaklı kdeğil mi acaba? mesela adaklık olması için bakir-bakire olması gerekir? hayvan pazarında sorsak ’’ abi adaklık mı bu?’’ diye, ’’yok abi sana gelmez kaşarın, motorun önde gideni bu, anası da öyleydi..’’ cevap alır mıyım? çok merak ediyorum bunları çoook.ya da adaklık hayvanıyla meşhur bir ilçemiz, köyümüz mü? acaba direk yemek için istesek adam satmayacak mı? bu kuzu koçu alınca illaki adamak mı lazım? ya da ’’bu kuzular koçlar bir ömür size kendinizi adar’’ mı demek istiyorlar oeh. velhasılı her ihtimal absurd gözüküyor ama bunlardan biri olması lazım. yoksa niye yazsın adaklık diye?
okeye4
hayvancılığın bol olarak yapıldığı bölgelerde yol kenarındaki hemen hemen tüm binaların duvarlarında ayrıyeten tabela ve pankartlarda görünen yazıdır. işin enteresan kısmı bunu yazan insanlar neden normal bir pazarlama ve satış süreci gerçekleştirmez de bu şekilde yoldan geçenlere duyururlar bilinmez. belki de yeni araba alan ve adak borcu olan insanların aklına getirmek için bir yöntem de olabilir.

bundan farklı olarak en az bu yazı kadar meşhur bir yazı da vardır ki vakti zamanında tabelasını bulup yurttaki odamızın kapısına asmışlığımız vakidir. yurtta top hasan şeklinde hitap edilen bir kişinin bulunması bu tabelayı geri indirmemizde en önemli neden olmuştur.

(bkz: bel soğukluğu iyileştirilir)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol