e fatura

fasa fiso
genel hatları ile elektronik fatura kayıt sistemi, kurum ve kuruluşların düzenledikleri faturalarda bulunan bazı bilgilerin, belirlenen uygulama ve veri standartları çerçevesinde gelir idaresi başkanlığı sistemine aktarılması sureti ile faturalara ait ikinci nüshaların kağıt ortamda saklanması zorunluluğunu ortadan kaldıran; ayrıca alıcılarına verilmek üzere hazırlanan birinci nusha faturaların da güvenli elektronik imzalı dijital belge şeklinde oluşturulmasına imkan sağlayan bir sistemdir.

elektronik fatura kayıt sistemi kapsamında kağıt veya güvenli elektronik imzalı dijital belge olarak düzenlenebilen birinci nüsha faturalar, genel hükümler çerçevesinde düzenlenen faturalardan aşağıda belirtilen 3 nokta da farklılık göstermektedir.

1) seri sıra numarası yerine fatura id numarası kullanımı
elektronik fatura kayıt sistemi kapsamında oluşturulan faturalarda, seri-sıra numarası yerine fatura id numarası kullanılması öngörülmüştür. fatura id numarası 3 haneli birim kod ve 15 haneli sıra numarası olmak üzere toplam 18 haneden oluşmaktadır.

fatura id numarası içerisinde yer alan birim kodu, sistemden yararlanan kurum bünyesinde fatura düzenleyecek her bir birim için belirlenen alfa nümerik bir koddur.

yine fatura id numarası içerisinde yer alan sıra numarası ise ilk 4 karakter yıl, sonraki 2 karakter ay ve geri kalan 9 karakter de müteselsil numaradan oluşmaktadır.

2) sistem amblemi

elektronik fatura kayıt sistemi kapsamında oluşturulan faturalarda, genel esaslara göre düzenlenen faturaların üst orta kısmına gelecek şekilde basılması zorunlu olan "belgelere konulacak özel işaret (amblem)" ile "il kod numarası" yerine, aynı konumda bulunmak üzere aşağıda yer alan elektronik fatura kayıt sistemi amblemi basılmaktadır.


3) sistem şerhi

elektronik fatura kayıt sistemi kapsamında oluşturulan faturalarda son olarak, faturanın alt kısmında açık ve okunaklı bir şekilde yer almak üzere "bu fatura elektroni fatura kayıt sisteminde kayıtlıdır. faturanın kayıtlı olduğuna ilişkin sorgulamahttp://www.efatura.gov.tr internet adresinde yapılabilir." şerhine yer verilmektedir.

kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.efatura.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=7:elektronik-fatura-kayt-sistemi-hakknda
igor
bu yurdun her kosesine bilgisayar ve internet gitmedigi surece buyuk sehirdeki insanlara hitap eden hizmet olacaktir kanimca ha iyi de olacatir da bizim insanimiz eline kagit parcasi alıp fatura yazdigini gormedikce inanmak istemeyebilir.
independence
turk telekom kendi sayfasindan bu i$lemi ba$latmi$ ve e fatura aboneligine kayit olan tum kullanicilarina ayda 10 dakika bedava konu$ma suresi tanimi$.

yemi$im bedava konu$ma suresini, sirf onbinlerce agaci kurtarabilmek adina muhakkak i$tirak edilmesi gerekli bir sistem bu.

http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=639&source=13

kuresel isinma diyorum kuraklik diyorum agacsizlik diyorum ye$ilsizlik diyorum kime diyorum alo?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol