düşen çocuğa bağırmak

dugmeburun
yolda yürüyen çocuğun aniden yerle bir hale geldiği anda biraz şımarıklık birazda ilgi çekmek amacıyla ağlaması halinde bunu anlamayan ebeveynin sanki düşmeyi isteyerek gerçekleştşrmiş olan çocuğa "önüne bakmaz mısın sen be düzgün yürüsüne şu yolda" diye çıkışmasıdır.

çocuk düşünür içinden "ulan bana ilgi göstersin diye ağladım daha çok kızdı anlamadım ben ne biçim iş bu zaten dizim acıyo barii daha çook zırlayayım da o da beni rezil ettiği kadar rezil olsun"
...

lilny
savunma mekanizmasıdır aslında.çocuk bir anda düşüverince panikleriz şok oluruz sinir sistemimiz oynar asabımız bozulur ve iç güdüsel olarak o kişi çemkirirz.aynen böyle bişi
delirtmeyinlanbeni
bazı çocuklar ilgi budalası olur (anne-babanın yetiştirmesinden mi yoksa genlerinden mi oluyor bilemem); düştüğünde bir iki saniye etrafına bakınıp kendisiyle ilgilenilecek mi diye bakar(tesadüfi gerçekleşen düşüşünü bile ilgi bulmak için fırsat sayar), sonra böğürerek ağlıyor taklidi yapmaya başlar. eğer bağıran kişi çocuğun bu karakterde olduğunu biliyorsa, doğru yapıyor olabilir. zira ben düştüğünde azar işiten hiçbir çocuğun ağladığına rastlamadım.
daruga
ezikliğin işaretidir. işte patronuna ezilen baba veya evde kocası tarafından sindirilen annenin zavallı hatasıdır.
atacamadesert
#979532

yıllar sonra işte patronuna ezilen bir baba ve evde kocası tarafından sindirilen bir annenin çocuğu olduğumu öğrenmemi sağlayan başlık.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol