sigarayla mücadele seminerleri

zeytin dali
ulan bu sigarayla mücadele eden dernekler lise yıllarında okullarda seminerler düzenlerlerdi. seminerlerde dikkatimi çeken şey sigara içmeyenlerin de semineri izlediği hiç düşünülmüyor. sadece açılış konuşmasında en iyisi hiç başlalamaktır denilip geçiliyor.

sonra sılaytlardan sigara içen insanların akciğerleri falan gösteriliyor. sağlıklı ciğerle karşılaştırılıyor, zincirilyon tane zehir var, o var, bu var sıçtığımız bok var, anlatılıyor da anlatılıyor. en son bölümde ise ki benim ifrit olduğum kısmıdır, efendim bıraktıktan bir yıl sonra kalp krizi riskiniz %90 azalıyor, akciğer, gırtlak, yutak,dalak,böbrek,daşşak kanserine yakalanma riskiniz şu kadar azalıyor. hasktir be tühh! adam on yıl boyunca aralıksız sigara içiyor içinde milyar tane zehir var ama bıraktıktan bir yıl sonra hiç sigara içmeyen benden daha sağlıklı puşt. on yıl boyunca içtiği tavşan kanı çaylara yaren ettiği marlborosundan aldığı keyif kar kalıyor yanına. ben ne anladım bu sigara içmemekten. üstelik pasif içicilerin daha büyük risk altında olduğu söylenmiyor mu küfretme hormonu salgılıyorum resmen. ulan puşt seninle meyve yemek için dal kırıyorum meyveyi sen yiyiyorsun dal, budak benim g.tüme giriyor.

bırak allasen yarından itibaren sigaraya başlayıp tam on yıl sonra yarın bırakıcam şu mereti. dünya sigara içenlere güzelmiş meğer boşu boşuna g.tümüzü kasmışız yıllar yılı o seminerlerden çıkardığım en büyük ders budur...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol