osman pamukoğlu

0 /
devourthedamned
teror orgutu pkk ile olan gayri nizami harbin ilk askeri tarih calismasina imza atmis olan emekli general.kamuoyunda cok buyuk etki uyandirmistir.kendisi hakkari dag ve komando tugayinin 93-95 arasi komutanligini yapmis,ciktigi tum operasyonlarin analizlerini kitabinda yapmistir.son olarak liderlik konusunda da bir kitap yazdi.

(bkz: unutulanlar disinda yeni bir sey yok)
tersisik
30 yil boyunca bu millete hizmet etmis bir generaldir.. yillar yili terorle pkk ile ugrasmis uyksuz gecen geceler boyunca surekli yazmistir.. ve bunun sonucunda unutulanlar disinda yeni bir sey yok ve ey vatan kitaplari ortaya cikmistir
seyhmerat
askerlerini rambo diye adlandirdigi komutan, yaninda carpismis butun askerlerine cevikligiyle cesaret vermis ve bizzat cephede cok sicak catismalara girmistir pkk ile bundan 2 sene once katildigi ceviz kabugu programindaysa " biz o zaman carpistik ama kimse pkk bitti sanmasin, devlet ne yazik ki apo yakalandiktan sonra acizce davranmistir, pkk yurtdisindan destek almaya devam ediyor ve yakinda abdullah ocalan’in saliverilmesini isterlerse sasirmayin." demistir. 2 sene oncesinden bugunlerin gelecegini uyarmistir.
firambogaz
ikiyaka dağları harekatı sırasında birçok terörist öldürülmüş, fakat harekat henüz bitmemiştir. halen ölü ve yaralı haberleri gelmekteyken komuta merkezine gelen basın mensupları, osman pamukoğlu’ndan "terörist cesetlerinin toplu resimlerini çekebilmeleri için askerler tarafından toplanmalarını ve bir yere yığılmalarını" isterler, ve şu cevabı alırlar:
askere les toplatmam
sergey
turk ordusunun efsane komutanlarından bir tanesidir. pkk teror orgutunun en azgın oldugu donemlerde, koyleri basıp cocukları bıle oldurduklerı donemlerde askerleri ile birlikte daglarda vatan hainlerine karsı kahramanca savasmıs olan komutandır.
cocabora
emekli tümgeneral
1947 yılında sinop’un gerze ilçesinde doğmuştur. eğitimini sırasıyla, selimiye askeri ortaokulu, kuleli askeri lisesi, kara harp okulu, piyade okulu, kara harp akademisi, silahlı kuvvetler akademisi ve milli güvenlik akademisi’nde sürdürmüştür. harp okulu’ndan 1967’de mezun olmuştur. 1993-1995 yıllarında hakkari dağ ve komando tugayı ve hakkari tugay komutanlığı yapmıştır. bu dönemde pkk’ya karşı yapılan en büyük harekât olan çelik-1 operasyonu’nu yönetmiştir. çelik-1 harekatı 19 mart 1995 günü başlamış ve toplam 37 gün sürmüştür. operasyona 6 tugay’dan 35 bin asker ve 10 bin korucu katılmıştır. güneydoğu görevinden sonra kktc paşaköy’de 28.nci tümen komutanlığı’nı üstlenmiştir. 4 ağustos 2002 tarihinde emekli olmuştur. pamukoğlu, türk ordusunda 5 tane üstün birlik yetiştirme nişanı’na sahip tek kişidir.

eserleri
•unutulanlar dışında yeni bir şey yok
•kara tohum
•ey vatan
•cumhuriyet dönemi öncesinde türkler

geçen gün kan uykusunu izlediğimde "vayy be hala böyle paşalar varmış helal olsun be paşam tüm haklar sana ve senin gibilere helal" dediğim büyük adam,asker.90’lı yılların ortalarında bir bıçak gibi kesip atmıştır pkk’nın bir kısmını nerdeyse tek başına ve komutasındaki askerlerle.kuzey ırak’a defalarca sınırötesi operasyon yapmış ve bir operesayon sonucu bir gazeteciyi azarlaması sırasında efsane cümleyi söylemiştir.
"türk askeri leş toplamaz,biz imha eder bırakırız.analar bu yavruları leş toplasın diye yollamadı buralara"
kalidor
1993-1995 seneleri arasında pkk’ye ağır kayıplar verdiren, efsanevi türk komutanı.neredeyse askerliğini komando olarak yapmış; onun efsanesini bilmeyen hiç kimse yoktur.kuzey ırak’a evinin arka bahçesiymiş gibi rahatlıkla,çekinmeden girebilen ve operasyon yapabilen ender paşalardan biridir.bir avuç askerle kuzey ırak’ta dolaşabilecek kadarda mangal yüreklidir.
rdm
"siz savaşla ilgilenmeyebilirsiniz, savaş sizinle ilgilenir. savaş kazananı da yorar. ölüm her şeyi eşit yapan doğal sonuçtur. ölümden korkmayan ölmez; ölüm kendine koşanları hiçbir zaman vurmaz. ölüm korkusu, ölüm acısından daha şiddetlidir. ölüm teşkilatının bir anlamı yoktur. size yol gösterdim de diyebilirsiniz, ama askeri manada emir vermedim. kahramanlara emir verilmez..."


osman pamukoğlu



nerobianco
’’geleceği gösteren bir tarih kitabı yazılamaz.fakat,’’uyurken neye benzediğini merak eden adamın,gözlerini kapayıp aynanın karşısına geçmesine’’belki mani olunabilir.

osman pamukoğlu
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol