fethullah gülen terörü onleyici bir unsurdur

zeytin dali
bazı kişilerin şiddetle savundukları düşünce.

terörü önleyici midir tartışılır? lakin neleri tetikleyen bir unsur olduğu ortadadır.

tamamen kendi gözlemlerim olan birkaç bir şey söylemek istiyorum komplo teorisi diyebilirsiniz. şimdiden eyvallah.

80 öncesinde sol rüzgarlar eserken bunun bir şekilde önüne geçilmesi gerektiği fikri oluştu birtakım derin oluşumlarda. etnikçi, mezhepçi, bölgeselci, bölücü sol örgütlerin önü açıldı. pkk’yı mit’in kurdurduğu iddiaları dolaşıyor bugün. uğur mumcu’nun, öcalan’ın mit ajanı olabileceği konusunda kuşkuları vardı. zaten çok yaşamadı bu kuşkularından sonra. şu an bir iki tane meczup cezaevinde uğur mumcu’nun katili diye yatıyor ama onların sadece tetikçi olduğu aşikar. bu bağlamda dönemin emniyet genel müdürü mehmet ağar’ın güldal mumcu’nun "neden araştırmayı genişletmiyorsunuz?" sorusuna verdiği "bu duvarın altından bir taş çekilirse hepimiz altında kalırız" cevabı çok ilginçtir. neyse dağılmayalım.

derken pkk güçlendi, ve dikkat edin pkk güçlendikçe türkiye’de sol bitti. çünkü solculuk, bölücülükle, kürtçülükle, eşanlamlı hale getirilmeye çalışıldı ve başarılı olundu.

daha sonra her yeraltı oluşum gibi -bu benim kanaatim- pkk’da kontrolden çıktı. bir frenkeştayn yaratılmış oldu. pkk bölgede kendi başına bir insiyatif olmaya başlayınca başka oluşumlar, başka frenkeştynlar yaratıldı. türkçesi sıçılan bokun üstü kumla örtülmeye çalışıldı. radikal islamcı örgüt hizbullah pkk’ya karşı da savaşıyordu ve bir müddet faaliyetlerine göz yumuldu bu yüzden. evet bir frenkeştayn’ın daha yaratıldığına tanık olmuştuk o dönem ana haber bültenlerini izlerken. gavur bağı, evlerin temellerinden çıkan yüzlerce ceset, gulay kuris gibi haberlerle yatıp kalkmaya başladık.

fetullah gülen’i bugün bir unsur olarak kabul edeceksek eğer kimler için devrede olan bir unsur olduğunu gözardı etmememiz gerekir. fetullah gülen’in bu "ılımlı", ladin’i lanetlerken ırak’ta müslümanları kıyımdan geçiren abd’ye ses çıkaramayan tavrı, kimlerin "unsuru" olduğu konusunda ipuçları veriyor.ileride bugünkü şablon ve aktörlerin ne adına hareket ettiği netleşecektir.



ludingirra
topuyla yanlış ve hiç bir dayanağı olmayan iğrenç bir yargıdır.
şöyle ki;
yaptığı bir konuşma sırasında "müslüman müslümanı öldürürse günah değildir, bu yüzden pkk’lı teröristlerin öldürdüğü askerler şehit sayılmaz" cümlesini sarfettiğinde, gerçek anlamda bir yere kapatılıp davranışlarının izlenmesi gerektiği hissi uyanmıştı bende.benzer birçok sözünü duymuş olsam da, tekrar hatırladıkça sinirlerimi bozduğunu söyleyebilirim.

bu zihniyeti hala bir hoşgörü yumağı olarak gören zihniyete geçmişten gelen lavabo açıcı : bu şahıs zamanında ırak’taki şerefli direnişçilere "terörist" diyerek, incilerin alasını da dökmüştü bir zaman.

kim terörist kim değil, ondan öğrenecek değilim elbette.en kötü insan, insanları sınıflandırandır. neidüğü belirsiz bir sürü insan, cenneti de cehennemi de, kafirliği de müslümanlığı da canının istediklerine dağıtmaktadır. terör dediğimiz şeyin asıl kaynağı kategorize edilmek değil midir? ve asıl terör beyin yıkamak değil midir ki zaten!

görsün, beynini yıkadığı bünyeler bugün beğenmediklerini analarıyla birlikte ülkeden kovma cüretini gösterirken, bana bu yargıyı sunanın aklına lavabo açıcı değil,kireç çözücü gerek.evet.

fergadan
sol framede ilk gördüğümde şaşirdiğim iddia. zira doğrusu fethullah gülen, terörü önleyici bir unsurdur. alt satırı henüz okumadığım için benim anladığım:

fethullah gülen terörü, önleyici bir unsurdur.
tasarimharikasi
terör tanımını devlet merkezli yapan kişilerin yanlışa düştükleri konudur.

fethullah gülen konum itibariyle de durum itibariyle de terörü finanse edebilecek ya da yönetebilecek yapıya sahip değildir. çünkü bu mesele onun alanı değildir. terör kavramı cia-nato güdümündeki iktidarların konusudur türkiye’de. özalından rtesine kadar onca hükümet gördü bu ülke ve allahaşkına söyleyin: fethullah gülen abd’ye sepetlenmeden evvel terör ayyuka çıkmış mıydı çıkmamış mıydı?

cfr ajanları bu tezi savunabilirler geçiniz. onlara göre rte ortadoğu’daki demokratik mücadelelerin(!) devam etmesinde benzersiz bir güç. ben de cfr’nin fahri kankası olsam beni de överlerdi.

fethullah güleni günahım kadar sevmiyorum ancak terör olgusu devletler ve devletler üstü güçlerin planladığı bir dezenformasyonun ürünüdür. tek başına isimlere ya da kıytırık oluşumlara, silahlı örgütlere ihale edilecek bir olay değildir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol