eva braun

0 /
goretomb
adolf’un ideal alman kadini olarak gordugu ve her firsatta gosterdigi e$i.evlenmislerdir ama ne hikmetse metresi olarak gosterirler.adolf cok tokmakci bir adam evlenirse karizmasi bozulur endi$esi midir bilemem halbuki adolf ayni zamanda ibnedir de.
eva braun
adolf hitler’in "bir kadin zeki degil sadik olmalidir"cumlesini destekleyen bayan.kendisi adolfuyla olume bile gidecegini yazmistir bir mektubunda nitekim gitmistir de.sanki boklu ruslara teslim olsa daha mi iyi olcakti
eva braun
adolf hitler’in kendisine yeterince ilgi gostermedigi gerekcesiyle bircok kere intihara kalki$mi$,adolf hitler ise her defasinda villa,mucevher gibi seylerle gonlunu almistir.
humanist yamyam
insanların güdülme ihtiyaçlarını çok iyi kullanmış olan hitler’e delicesine bağlı olan ve sürekli terk edilmesine karşın yine de yanından ayrılmamış ve muhtemelen yine hitler tarafından öldürülmüş kadın..
eva braun
kendini zehirleyerek oldurmu$ kadin,ardindan hitler de hemen silahi agzina sokup tetigi cekmi$tir.hitler sigaradan nefret ettigi icin ondan gizli gizli sigara icermi$.
faten
’’seni ilk gordugum andan itibaren her yerde, olume giderken bile takip etmeye karar verdim,senin askın yasamımın yegane sebebidir’’ diyebilmiş ve hitler’le olume kadar gitmiş dunyanın en sadık kadını ,allah herkese boyle bi sevgili nasip etsin .

ayrıca 2.nesil bir yazarımızmıs da ,o da hosgelmıs ..
ozerezgi
günlüğü okunduğunda, söylenen ve sanılandan çok farklı bir karakter çizen kadın...
"şeytan beni niçin alıp götürmüyor? onun yanı mutlaka buradan daha güzeldir."
(günlüğüne 2 mart 1935 tarihinde yazdıklarından bir parça)
eva braun
surekli depresyonlara girip cikan,yazdigi veda mektupta kiz karde$ine takilarindan bahseden,gunlugunde ic camasirlarina bile paragraflar ayiran,biraz safca olan kadin.
walide sultan
boyle bir nick altinda taninmak istemesini cok taktir ettigim ...sadece sozlerini degil yuregini de yaziya koyacagina inandigim...bayan kahramanlarimizdan biri daha iste...hosgeldin aramiza eva braun...
salome
yanilmiyorsam hitler’in psikopatolojisinde okumustum; hitler eva ile sevisirken eva’nin, agzina diskilamasini talep edermis, ve bunu gerceklestirirlermis. bu durum hitler’in kendisini asiri degersiz bulmasi ile iliskilendiriliyordu kitapta.
duracell
hitlerin çok uzun yıllar sevgililiğini yapmış,

çok sadık kalan bir sevgili, o kadar sadık ki; hitler onun kuzenini yakalattığında kuzenini serbest bırakmasını istemiştir. hitler de onu isteyerek yakalattığını ve serbest bırakmayacağını söyleyince "führerim doğru olanı bilir" diye hiç itiraz etmemiştir.

hitler’in yaverlerinden biri eva braun’a hitlere berlinden kaç dersek bizi dinlemez, bunu sizin söylemeniz lazım dediğinde "führer ne zaman isterse o zaman kaçarız" diye itiraz etmiş ve gerekirse burada hitler ile birlikte öldürüleceğini yada intihar edebileceğini savunmuş.

hitler ona, berlinden kaçmasını emrettiğinde, kesinlikle kaçmayacağını ve onunla kalacağını yinelemiş

ölmeden yaklaşık 2 gün önce hitler ile evlenerek nikahında da eva hitler olarak imza atmış. (cepheden getirilen yaralı bir komutan kıymıştır bu nikahı)

hitlere ikinci kez intihar yönteminde itiraz ederek, zehir kullanarak daha kolay ölüneceğini, hitlerin silah kullanmamasını istemiş, hitler de yine eva’yı dinlemeyerek eğer ağız içinden beyne ateş edilirse hiç acı çekilmeyeceğini savunmuş ve her ikisi de kendi yöntemleriyle intihar etmişlerdir.

öldükten sonra yakılmış ve külleri de berlin semalarına saçılmıştır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol