30 kasım 2007 ısparta uçak kazası

0 /
dccl
bu gece yarısı istanbul-ısparta seferini yapan atlasjet firmasının md 83 tipi 4203 sefer sayılı uçağı ısparta yakınlarında havalimanına 12 kilometre kala türbe tepe diye adlandırılan bölgeye düştü. uçakta bulunan 49 yolcu ve 7 mürettebatdan kurtulan olmadığı açıklandı. uçağın düştüğü saatde hava muhalefeti olmadığı , uçağın yeni bakımdan çıktığı bu nedenle herhangi bir teknik arızasınında bulunmadığı bildirildi. düşen uçağın world focus havayollarından kiralandığı daha öncede thy bünyesinde kullanıldığı söyleniyor. atlasjet’in geçen sene kıbrısdan kalkan ve hava korsanlarınca kaçırılan uçağında worldfocus havayolarından kiralandığı aynı uçak olup olmadığınının ise belli olmadığı bildiriliyor. düşen uçakda bulunanların listesi ise:
http://tinyurl.com/37r8zm
greyfurt
duyarlı basınımızdan başlıklar:
cesetler etrafa saçıldı (www.internethaber.com)

cesetler ve uçak parçaları her yere yayılmış durumda (www.haberturk.com)

genelde bütün uçak kazalarında cesetler etrafa saçılır ama hiç bir gerizekalı basın kuruluşu toplumun moral durumunu ve uçakta yakını bulunanların psikolojisini bozmamak için bunu başlığa taşımaz. oldu olacak fotoğraflarını da koyun, tam olsun. ayıp, ayıp.

not: son gelen haberlere göre malesef kurtulan olmamış. çok üzücü. hepsine allah rahmet eylesin.
egeninincisi
normalde 23.30 da istanbul dan kalması gereken uçak priştine den gecikince rötarla 00,20 kalkmış. kuleden iniş izni isteyip daha sonra irtibat kesilmiş.
tria
kurtulan olmayan vahim uçak kazası. 1994 model bir uçaktan beklenebilecek bir durum. bana göre kesinlikle teknik problem. insanların para hırsı yüzünden ölmesi cok acı.
independence
$uphesiz ki hepimizi derinden sarsti bu haber, $uphesiz ki hepimiz cok uzulduk.ancak "allah rahmet eylesin", "topraklari bol olsun", "cok uzulduk cok" turu yazilar bir oncekini tekrar etmekten oteye gitmeyecektir.

kaza ile alakali ba$ka nerelerde neler yazilmi$ diye minik bir inceleme yaptim ve bizim adam olma zamanimizin hala gelmedigini anladim.internet haber’de verilen kaza haberine yapilan bir okuyucunun yorumu $u $ekilde.

"agusto


garip bir düşüş!!
ırağa yapılması gereken operasyon anlaşılan yine rafa kaldırılacak unutturulacak gündem yine abd ve israil tarafından değiştirildi...
30 kasım 2007 cuma 10:50"

oyle ali$mi$iz ki komplo teorilerine ve o kadar ali$kiniz ki parmagimiza cop batsa amerikadan ve israilden bilmeye, agusto’nun yazisi beni hic $a$irtmadi.56 ki$i bir sebepten oturu canini yitirmi$, sen hala amerikadasin israildesin.o kadar hatasiz o kadar yanli$siz bir toplumuz ki, ba$imiza ne gelse bizim hatalarimizdan degil ba$ka ulkelerin uzerimizde oynadiklari oyunlar sebebi ile geliyor.yoksa sumem ha$a biz kim hata yapmak kim.

bu arada olen yolcularin yakinlari yine atlas jet’e ait bir ucakla isparta’ya dogru yola cikti.
van ness
ölenlere allahtan rahmet diliyorum öncelikle. çok vahim bir olay. uçakta akademisyenler de varmış. 56 vatandaşımızı malesef kaybettik.

kazadan evvel pilotun pisti gördüğü belirtiliyor. sonrası meçhul. karakutu.
independence
ba$bakanin aciklamasina gore, istanbul’dan kalkan atlas airlines’e ait ucak, isparta’ya ini$i sirasinda yapmi$ oldugu bir manevra esnasinda kuyrugunu daga carpmasi neticesinde du$mu$ olabilirmi$.
chamomile
dakika itibarıyla haber kanallarının kara kutusunun bulunduğu haberini verdiği ve ne yazık ki kurtulanın olmadığı uçak kazası.
greyfurt
türkiye’ye kurulması planlanan nükleer santralde toryum kullanılabileceğini savunan, bu konuda önemli çalışmaları olan boğaziçi üniversitesi profesörü dr. engin arık’ta malesef hakkın rahmetine kavuşmuştur.

yanlızca türk bilimi için değil, dünya bilimi içinde çok büyük kayıp.

not: kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 7 personel, 49 yetişkin yolcu ve bir bebektir.
independence
bir komiser ailelere cesetlerin nasil teslim edilecegini ve te$hisini anlatiyor.

-mesela ben diyecegim ki "ozlem karata$’in en yakini" kim diyecegim ve sonra o ki$iyi alip a$agiya goturecegim te$his
icin.
+biz variz.
-hah.nesi oluyorsunuz siz?
+annesiyim.

atv ana haber bulteninde bu goruntuye $ahit oldum, tuylerim diken diken beynim altust.

bir anne, bir kac saat once ataturk havalimani’ndan ugurladigi biricik yavrusunun artik sogumaya yuz tutmu$ cansiz bedenini teslim almak icin isparta’da, bir hastane kapisinda, diger aileler ile yanyana.bir polis komiserinin elinde olen ki$ilerin listesi, cesetler henuz hastaneye ula$mami$, cesetlerin teslimi ve te$hisi ile alakali bir tatbikat yapiyor polis komiseri.

listeden bir isim seciyor ve okuyor.

--mesela ben diyecegim ki "ozlem karata$’in en yakini" kim diyecegim ve sonra o ki$iyi alip a$agiya goturecegim te$his
icin.

aslinda bu bir tatbikat cumlesi.cesetler hastaneye geldiginde i$leyi$ bu $ekilde olacak.komiserin unuttugu bir $ey var.deneme amacli okudugu isim, aslinda bir kac saat once ya$ayan oysa $u anda neredeyse bedeni sogumu$ olan bir insan ve bu insanin belki de seneler boyunca gozunden bile sakindigi annesi, ailesi orada.

ve polis komiserine cevap gelmekte gecikmiyor.

-biz variz.

canlarindan bir parcasini bir faciada kaybetmi$ aile, bir anne cevap veriyor bu soruya, olanca sogukkanliligi ile.

polis komiseri yeniden soruyor.

+-hah.nesi oluyorsunuz siz?

komiser hala deneme safhasinda, okudugu ismin onemini ve "biz variz" diyen insanlar icin degerini bilmeksizin anlamaksizin i$lerin daha kolay i$lemesini saglamaya cali$iyor.kendinden hakli.ama yine de o isim bir kac saat once ya$ayan bir insanin ismi, "biz variz" diyen ailenin caninin bir parcasi o isim.

gozuya$li anne ayni magrurluguyla cevapliyor polis komiserinden gelen yeni soruyu.

-annesiyim.

i$te esas bu kelime kilitliyor insani.

-annesiyim.

uzun seneler boyu yavrusunun eline diken batsa kendi cani yanan bir anne, $imdi o yavrunun, biricik gozbebeginin cesedini almaya gelmi$.kendimi bir an o fotografin icerisinde hissettim, o insanlarin yakinlarindan biri olsam bu kadar sogukkanli ve metanetli durabilir miyim diye du$undum.

asla.

normal bir olum degil bu, son derece kanli, acili ve kimi organlarin kopup cevreye sacilabilecegi denli $iddetli bir olum.yakininiz son nefesini verirken yaninda degilsiniz, huzur icerisinde hayatini kaybetmedigini biliyorsunuz.lanet bir facia bu ve her faciada oldugu gibi hic alakasiz birisinin sebebi ile pek cok insanin hayati sonuyor.

bir anda kendimi o fotograf karesinin icerisinde hissettim de kanim dondu, aglayacak gibi oldum.

allah ozlem karata$’in annesine ve diger tum hayatini kaybedenlerin yakinlarina sabir versin.
angelus
bir takım komplo seneryolarını da beraberinde getiren kazadır. şöyle ki; uçakta bulunan boğaziçi üniversitesi ve doğuş üniversitesi nende görevli 6 nükleer fizikcinin bir noktadan bir noktaya olan seyehatini türkiye nin nükleer programı ile alakalı görüp uçağın da bu sebep ile sabotaja uğrayıp düşürüldüğü söylenmiştir. ve buradan da görüyoruz ki türk televizyonculuğu bu kazadan da bir takım ekmek çıkartma eylemlerini sürdürüp leş kargası şekline bürünecektir ne acı.
burakthy
ölenlere allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.
uçak yakıtı bittiği için düştüğü söylentileri var. priştinadan rötarlı gelen uçak atatürk havaalanına inip yolcularını indirip ısparta yolcularını alıp havalanmış.yakıtı bittiği için düştüğü sanılıyor
cicom
yaşanan içler acısı bir durum, yüreklerin paramparça olduğu bir olay. allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.
hasktir
cok uzun sure kacmaya calistiktan sonra bi yere icini dokmenin gerekliligini yuzunuze vuran kazadir ki bu yer de birileriyle paylasmak acisindan bilgi sozluktur. duygularini baskalariyla paylasmaya alisik olmayan siz, cekinerek utanarak nasi baslasam diye dusunursunuz; hikaye gibi yazmaya karar verirsiniz belki kim bilir?
bogazda dugumle kafada binlerce toparlanamayan sozcukle dusunebilirsiniz o anda ve sonunda hikaye baslar.


sabahin aceleci tavri, haber kanalinin guvenilir saati, orda bir son dakika haberi; ispartata ucak kazasi bakarsiniz iciniz ’ciz’ eder. orda spiker okurken isimleri dikkat etmezsiniz yetisme -yetisememe- korkusuyla.saatler akip gecer cok uzun dediginiz bir koca gun biter; aksam olur, hava kararmistir artik oyle son enerjinizi dibine kadar harcayarak hareket edersiniz etrafa mutluluk sacarsiniz gunun o saatlerinde.sonra bir arkadasiniz gelir sizin de arkadasiniz oldugunu bildigi biriyle ilgili bi haber verir. aslnda tahmin edersiniz yani etmissinizdir zaten. ama "mus.." der sorarsiniz "mus mu du mu?" yani aslinda du..


kocaman bosluk ani...


...
gozyaslari
...

enerjinin bu sefer gercekten tukendigini hissetme ani..!

hayir kaybettiginiz arkadasiniz degildir ama o cok sevdiginiz o cok narin arkadasinizin babasidir. bir yandan herkes etrafinizda sizi teselli ederken bir yandan birbirlerine nolmus?? diye sorarken siz dusunemezsiniz. asil "ciz" simdi gelmistir icinize. neden insan gercekten farketmedigi zaman olaylara bu kadar tepkisiz diye dusunursunuz sonunda ama mutlu gorunmeye calisarak sadece karmakarisik yaparsiniz icinizi sizi cok etkileyen bi seydir bu ve bunu paylasmak istemissinizdir ya, belki sizi anlicak insanlarla paylastiginizi dusunursunuz tekrar gozyaslarina bogulmusken insanlarin size "hasktir! sen aglar miydin bee?!" bakislarini tekrar tekrar gorurken.
iciniz az da olsa rahatlamisken uyuyabilme umuduyla o kendinizi cok mutlu hissettiginiz pijamalariniza gidersiniz bi pijamadan cok mu sey ki istersiniz?
isyankarmuhabir
her ucak kazasında oldugu gıbı, ’’pılotaj hatası’’ olarak sonuclanan olaydır. nedense milyarlarca dolarlık bu booyyyuuukkk sırketlerın ucakları hıc hata yapmaz, hıc bozulmaz, hıcbır ucagın dustugu bolgede yanlıs gıden bıseyler olmaz her bı halt pılotajdan kaynaklanır, ahh bu pılotlar aahhh.

edit: aselsan davasındaki muhendisler inithar etmemisler mi? alllaa alllaaa, biri yeni evliydi ve evine perde ve halı almıstı bir hafta once oysaki, alla alllaaa, hüseyin başbilen mesela, arabasında once bıleklerını kesmıstı ama yetmeyınce kullanmadıgı elıyle(sag olması lazım) bogazını kesmıstı hemde arabasına hıc kan damlatmadan, aalllaaa alllaaa, eee peki bundan birkac yıl once canakkalede 34 plakalı bir traktorun ucurumdan yuvarladıgı kamyonetin ıcındekı muhendıslerın olumu ve laptoplarının kaybolması da trafık canavarı ve hırsız canakkale koylulerının ısı degılmı alla allaa cok acayıp mıs
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol