zar ahlakı

zeytin dali
ahlak nedir, nerdedir? insan vücudunun belli bir bölgesinde midir? örtünmek midir, başörtüsü müdür? yoksa kalbi temiz olmak mıdır? biraz bu soruların altına girmek istiyorum naçizane.

bazıları için ahlak kızlık zarıdır sadece. er kişi evlendiği zaman zarı baz alır. zar varsa dişi ehl-i namustur. ahlaken kusursuzdur. ama ya o kız zarı deldirmeden oral, anal birçok şeyi yaşamışsa bunu test edemeyiz. o zaman ahlak zarda değildir.

önemli olan beyindeki zardır öyleyse. evet beyin insan davranışlarını kontrol eden merkez doğru. ama birçok erkeğin bu sözü, pek istekli olmayan kızları kandırmak için söylediğini, bazı kızların da işin kolayına kaçıp bunu söylediğini biliyorum. yani her türlü pisliğe bulaşıp ’’benim kalbim temiz’’ demek gibi bir şey bu ’’beyin zarı’’ lafı.

o zaman kesinlikle baş örtüsüdür, kapalı olmaktır. geriye başka birşey kalmadı çünkü. bazı kızlar görüyoruz sokaklarda, parklarda, caddelerde başlarında türban eyvallah. ama öyle pantolonlar giymişler ki daracık, vajinal hatların belli olduğu, neredeyse ’’oracığı’’ besleyen damarların gözümüze sokulduğu. işte bakın ben de ahlaksızlaştım birden. bu benim bacak aramla ilgili bir şey mi, yoksa beynimle mi ilgili?

ahlak bir bütün olarak değerlendirilmesi gereken bir kavramdır. insanların bazı organlarında aranması saçmadır. ahlak insanın yetiştirilme tarzı, aile terbiyesi, yaşadığı ortama bağlı olarak ortaya çıkar. bütün insan davranışlarını kapsayan bir olgudur. bütün kızlık zarı olanlar ahlaklı mıdır? ya da bütün zarsız olanlar ahlaksız mıdır? yani anlatmaya çalıştığım ahlaka bakış açımızı değiştirmeden toplumda yer eden bu sorunları çözemeyiz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol