leman in başörtülu kız temalı kapağı

sepulturk
cuntacılara karşı tepkisini her zaman ortaya koyan leman’ın en süper kapaklarından birisidir. işin özü öğretmenler günü için yapılan kompozisyon yarışmasında birinci olan kız sahneye ödülünü almaya çıktığından başında başörtüsü olduğundan dolayı kutlamalardaki askeri yetkililerin müdahelesine maruz kalmıştır. leman da bunu pek güzel kapağına taşımıştır.

her şeyden önce belirtilmesi gereken şey özgür bir ülkede yaşıyor olduğumuz. isteyen istediğini giyer. o zaman ordu sokaktaki bütün başörtülülere, türbanlılara, kara şarşaflılara müdahele etsin.

ikincisi diyelim ki tören kızın okulunda yapılıyor ver resmi alanlarda türban yasak. kızımızın okulu zaten imam hatiptir ve bu okullarda herkesin bildiği gibi türbanlıdır kız öğrenciler.

mevzu bahis kapak da şöyledir.

http://img143.imageshack.us/img143/1386/lemanhe5.jpg
forlindon
özgürlüğün cuntacıların tekelinde olduğunun kanıtı bir kapaktır...
ayrıca cuntacılara da kapak olsun...
teşekkürler leman...
van ness
cuk diye yerine oturmuş. ya ne alıp veremedikleri var 15 yaşındaki kızcağızdan. ondan sonra bu kızdan bilimadamı, doktor mühendis olmasını bekle. bekle.
benduruyorumsebagitti
kompozisyon yarışmasında birinci olmuş bir öğrenciye sırf başı örtülü diye, yapılan haksızlığı tüm çıplaklığıyla ortaya koymuş leman.üstelik bu olay eğitim camiasından olmayan biri tarafından yapılıyor.

ahmet altan daha hissi davranarak, lafını da esirgememiş:"bu kötü kalplilik mi bilmiyorum ama o çocuğa öyle davrananların da aynı muameleye uğramasını istiyorum. vali, kaymakamı aynı tavırla herkesin önünde sahneden indirtsin, o binbaşıyı “indirin onu oradan” diyerek komutanı utandırsın."

bu ayrımcılık, aşağılama, insan yerine koymama nereye kadar?

hala birileri dinde böyle birşeyin olmadığını, bunun arap kültürüne ait olduğunu, başını örtenlerin niyetinin kötü olduğunu söyleyip duruyorlar.bazen de referans olarak kutsal kitabı kullanıyorlar, başka zaman bundan kıllandıkları halde.

isteyen istediği gibi inanır, istediği gibi giyinir, istediği gibi yaşar.
bu ifade de mi gerici?bu da mı arap kültürünü tercih etmek?bu başkalarının fikirlerine saygı duymamak mı?
senin kılık kıyafetine, yaşayışına kimse birşey demiyorsa ve bunlardan dolayı herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmıyorsan, başkası da senin gibi özgür olsun demenin nesi yanlış?

"adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir.fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı" elie wisel

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol