trafik kazasından sonra düşünülen ilk şey

tria
yapılan kaza sonrasında yaşanan sessizliğin ardından düşündüğünüz ilk şeydir. aileniz, sevgiliniz, arabanın hasarı vs. bunlara örnektir.
sahipziz
bir daha arabaya binersem g.. olayım!
ben anlamıyorum bu araba kullanma işinden ya!
hem zaten bu direği kim dikmiş buraya?
belediye allah seninde belanı versin!karayollarını.....

diye gider çoğu maddi hasarlı ve tek başına yapılan kazalar
(bkz: kendimden biliyorum)
elma sekeriiii
- hayatta mıyım? evet. agır yaralı mıyım? hayır...
bu soruları negatif olarak cevapladıktan hemen sonraki ruh hali:
- agzıma sıçsınlarrrr gitti arabaaaaaaaaaaam ben bunu nası ödicemmm, allah belasını versin bu yollarınnn! gitti araabaaaaam! sıçtımının kaskosu da kar$ılamaz bunu, ne bok yedim allah’ımmm!
alorarola
akıllara hemen gelmesi gereken kazanın aleyhtara uygulanmaması için araçla ilgili yasal prosedürlerin tamam mı olduğunun hatırlanmasıdır.

kaskosu var mı?
son dönem sigortası ödenmiş mi ya da geriye dönük dönemsel ödeme sorunu var mı? vb.
elma sekeriiii
tarih: 30.01.2010
entry: #912835


tarih: 24.07.2010
entry: tek bir $ey dü$ünmez insan...

honda marka bir araba; içerisinde iki ki$i. sevgili ki$isi bir anda kontrolünü kaybediyor; yer mesafesine yakın bir $ekilde ba$layan bariyerlerin üzerine çıkıyor araba. bariyer kırılıp arabanın üzerine çıkıyor demiyoırum bak; araba bariyerin üzerinde son gaz gidiyor!?

arabanın 2 tekerleği havada $ekilde yan yatmı$ vaziyette devam ediyor bir kaç saniye sonra yetmiyor ba$lıyor takla atmaya. camlar patlıyor arabadakilerin vücutlarına doğru; kesiyor hem vücutlarını hem ruhlarını...

araba en sonunda durduğunda emniyet kemerine asılı durmu$ olan di$i ki$i; kemerini açtığı anda yere vuruyor bedeni. ba$lıyor çalı$an; ters dönmü$, benzin deposu delinmi$ benzin sızdıran arabanın içinde manyaklar gibi bağırıp ağlamaya...
allahtan diğeri daha soğuk kanlı da kızı sürükleyerek dı$arı çıkarıyor; ters dönmü$ $ekilde ön paneli çökmü$; ön tarafı bitmi$ pert arabaya son defa bakıp ambulansla hastaneye doğru yola çıkarılırlar..

o anda dü$ünülen $eyler bir değil birden fazla oluyor ne yazık ki...

" ben öldüm mü yoksa rüyada mıyım; yanımdaki nasıl; insanlar neden deliye dönmü$ gibi bize ko$up bağırıyorlar; beni çıkarın buradan lütfen, ölmek istemiyorumm!!!!"
uraz
bu düşünülenlerin kişiden kişiye farklılıklar gösterebileceğini gözönünde bulunudurursak ortaya çok değişik düşüncelerin çıktığı konusunda hemfikir olabiliriz.
kendim yapmış olduğum bir kazayı değil de geçerken gördüğüm bir kazayı buraya aktarmak isterim; bir gün öğle saatlerinde üç beş aracın zincirleme birbirine girdiği bir kazaya tanıklık ettim. araçlardan biri "takla atmış" diye tabir edilen bir şekilde idi,kazanın boyutunu siz düşünüverin artık! neyse birbirine girmiş araçları gözlemlemekten çok kazanın hemen yanı başında namaz kılan iki kişiyi görmemle birlikte dikkatim daha çok yoğunlaştı o tarafa.
ve dedim ki "kaza namazı" aslında bu olsa gerek.. onların,trafik kazasından sonra düşündükleri ilk şey ne idi bilmiyorum ama onların yapmış olduğu trafik kazasından sonra benim aklıma gelen ilk şey bu idi..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol