kpss

0 /
msscat
26 aralik - 30 aralik 2005 tarihlerinde, kamu memuriyet pozisyonlarinda bosluk olmasi ve ek yerlestirmeler yapilmasi konusunda belirleyici faktor olacak sinav. ek yerlestirmeye tabi olacaklarin 2004 yilinda sinava girmis olmalari sarti konuldugu mantiginda hareketle, bu sene kendisiyle hasir nesir olacak kimselerin atanmalarinin 2006’ya sarkmasi muhtemel sinav.
serco
sinavlarda alinan puanlar 2 yil icin gecerli olacak olan sinav, 2 yil icinde herhangi bir yere yerlestirilemezseniz yeniden sinava girmeniz gerekmektedir.
tigris
2006 yılı için açılan sınavın an itibariyle osym resmi sitesinde olan basın duyurusu.

(10.03.2006)


03.05.2002 tarih ve 24744 sayılı resmi gazetede yayımlanmış olan “kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik” hükümleri uyarınca 2006 yılında kamu personel seçme sınavları (kpss) yapılacaktır. diğer taraftan adı geçen yönetmelikte yapılan değişiklikle, 2006 yılında yapılacak sınavların sonuçlarının geçerli olacağı sürede 2004-kpss sonuçlarının da geçerli olacağı hükme bağlanmıştır. buna göre 2004-kpss’ye giren ve öğrenim düzeyleri değişmeyen adayların 2006 yılında yapılacak sınavlara girmeleri zorunlu değildir.

2006 yılında yapılacak kamu personel seçme sınavları

1. lisans mezunları ve lisans programlarından mezun olabilecekler için kpss 81 il merkezi ve lefkoşa’da 01-02 temmuz 2006 tarihlerinde yapılacaktır (2006-kpss/1). cumartesi sabah, cumartesi öğleden sonra, pazar sabah ve pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacak bu sınavda genel yetenek ve genel kültür testlerinin uygulanacağı cumartesi sabah oturumuna tüm adayların girmesi zorunludur. kılavuzu inceleyerek adaylar diğer oturumlardan hangilerine katılacaklarına karar vereceklerdir.

2. ortaöğretim ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için kpss 17 eylül 2006 tarihinde ösym sınav merkezlerinde (81 il merkezi, 70 ilçe merkezi ve lefkoşa’da) tek oturumda yapılacaktır (2006-kpss/2).

2006-kpss/1 ve 2006-kpss/2 başvuruları için ösym sınav merkezi yöneticilikleri, ösym büroları ve belirli ortaöğretim kurumları (lise ve dengi okullar) başvuru merkezi olarak görev yapacaktır. 2006-kpss/1 ve 2006-kpss/2 başvurularının yapılacağı başvuru merkezlerinin tam listesi ösym’nin internet sitesinde 24 nisan 2006 tarihinde yayımlanacaktır.

2006-kpss/1 başvuruları

2006-kpss/1’e başvurmak isteyen adaylar 27 nisan-10 mayıs tarihleri arasında kpss başvuru merkezlerinden birine başvurarak 2 ytl karşılığında 2006-kpss/1 kılavuzunu satın alacaklardır.

2006-kpss/1 kılavuzunun satın alınmasından sonraki işlemler “eski” ve “yeni” adaylar için aşağıda açıklanan biçimde sürdürülecektir.

1. 2004 ve 2005 yıllarında yapılan kpss sınavlarından en az birine lisans düzeyinde girmiş olan adaylar (“eski” adaylar), kılavuzu satın aldıktan sonra, 27 nisan - 10 mayıs tarihlerinde kılavuzun arka sayfasında yer alan banka şubelerinden birine giderek sınav ücretini (girecekleri oturum sayısının 1/2/3/4 olmasına göre 35/45/55/65 ytl) yatıracaklar ve sınav ücretini yatırdıktan en az iki iş günü sonra, 01-12 mayıs tarihleri arasında internet aracılığıyla başvuru işlemlerini bizzat kendileri yapacaklardır.

2. 2004 ve 2005 yıllarında yapılan kpss sınavlarına hiç girmemiş ya da ortaöğretim ya da önlisans düzeyinde girmiş şimdi lisans düzeyinde girmek isteyen adaylar (“yeni” adaylar) kılavuzu satın aldıkları başvuru merkezinden randevu alacaklar ve 27 nisan - 10 mayıs tarihlerinde kılavuzun arka sayfasında yer alan banka şubelerinden birine giderek sınav ücretini (girecekleri oturum sayısının 1/2/3/4 olmasına göre 35/45/55/65 ytl) yatıracaklardır. yeni adaylar sınav ücretini yatırdıktan en az iki iş günü sonra 01-12 mayıs tarihleri arasında randevu aldıkları başvuru merkezine kılavuzda belirtilen belgelerle birlikte gidecekler ve başvuru hizmet ücreti olarak 3 ytl ödeyeceklerdir.

2006-kpss/2 başvuruları

22 mayıs’da başlaması düşünülen bu başvurular ile ilgili ayrıntılı bilgi nisan ayı içinde bir basın duyurusu ile açıklanacaktır.




merdiven
sınavların en risklisi..efendim bu sınavı kazanmayı bir yere bırakın yerleşmeniz bile kesin değildir.tamammen sağlam olmayan direklerin üzerine ev yapmaya benzer..eee hal böyle olunca insanın çalışma isteği falan kalmıyo..ne yapalım...
disappear
devlete küçümsenmeyecek oranda gelir sağlayan sınav. sınavda başarı sağlanabilmesi için önce iyi bir not almanız ve sonra bir torpil bulmanız gerekmektedir.
igor
sanildiginin aksine torpil gerektirmeyecek durumlari da bunyesinde barindiran sinavdir. torpilsiz, edevatsiz, sinav sonucu ve gerekli belgelerle yerlestirildiginiz kuruma gidip islemlerinizi yaptirip huzur icinde 657 li olabilirsiniz.
ozee
herşeyi sınavla halledebilen, tüm kriterleri sınavlara objektif olarak yansıtan(!)eğitim sistemimizde karşılaşılaşılabilecek sınavlar silsilesinin bir çeşidi.gene bu uğurda dershaneler açılır,rantlar döner,bir hayatın gidişatını bir günün 23 te biri bir süreçte belirlenir.kardeşim sen rektörleri belirleyen,eğitim sistemini düzenleyen,akademik standartları belirleyen mekanizmalara sahipsin,üniversitelerinden mezun olan kişileri bir daha sınava tabi tutmak ne demektir,bu gelecek vadelerdeki iş alanlarının,kadrolarının rasyonel olarak planlanmaması değilde nedir?bir planın olur mezun sayısı bu iş alanlara dağıtılabilecek şekilde düzenlenir,hadi serbest piyasa ekonomisi dedik bari devlet kadrolarında,kamu kuruluşlarında kur düzenini. benzerleri de vardır; (bkz: öss)
bilgediojen
insanlar bu sinava bel baglar, dershanelere gider yada gece gunduz calisirlar; acilacak olan bir kadroya yerlestirilmek icin. ama nafile bu sinava bel baglarlar; cunku bilmezler ki adamına göre kadro açılıyor bu ülkede. ve siz sadece o kadroya basvurarak, alinacak olan kisinin demokratik bir yolla alinmasini sagliyorsunuz.gorunuste cok adil degil mi?mulakat yapiliyor ve eleniyorsunuz. sonrada kendinizi suclayip duruyorsunuz, ne kadar da salak oldugunuz uzerine. kendi kendinize kizarsiniz: ahhh biraz daha calissanız ne olurdu sanki!!!
ben soyleyeyim: hicbisey!!!
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol