sigara içme yasağı

0 /
falconslx
kesinlikle karşı olduğum bir yasaktır. onu bunu anlamam. tiryakilik konusunda diğer konulardan ayrı olarak başkalarını düşünemem ben. oturup bi kafede kahvemin yanında sigara içemeyeceksem gitmem o kafeye. çok da umrumda gelme diyebilecek bir kafe de tanımıyorum ayrıca. kafe, restoran işletmecilerinin de bu yasağı uygulamaya cesaret edebileceklerini sanmıyorum. bizim açlık, işsizlik, pkk, irtica... bi dünya sorunumuz varken, dertlenmek için bir dünya psikolojik sorunumuz varken nedir lan bu, sigara içmek yasaklanacakmış falan! yerim lan yasağı, içerim arkadaş, camdan dışarıya baka baka, dumanımı halka yapa yapa içerim.
alakasız bkz: bu da böyle bir anımdır
newsted35
katkı maddeli ve hormonlu gıdalar yüzünden organik yiyeceklere hasret kalan, fabrika atıkları yüzünden nehirlerin kirlendiği, çocukların, hayvanların öldüğü, yüz binlerce aractan cikan egzoz gazı yüzünden insan sağlığının tehlikeye atıldığı, orman vasfını yitirmiş arazilerin 2/b adı altında satılacağı, nükleer santrallerden ve siyanürlü altın madenleri nedeniyle insan ve doğayı risk altına sokulan bir ülkede bu yasakla beraber insan sağlığını tehlikeden kurtarıldığı düşünülüyor.
blinn
sigara kullanmayanları germeyecek bir yasaktır. bir de sokağa tükürme yasağı çıkarılırsa süper olur.
benduruyorumsebagitti
19 mayıs’ta başlayacak yasak kapsamında bar, kıraathane, kafe... tüm kapalı ortamlarda sigara içmek yasaklanacak. içenlere... bıdı bıdı bıdı

şu anda yürürlükte olan bir sevgili kanunumuz var. kamu kurumlarında sigara içmek yasak! işiniz düşer gidersiniz nüfus müdürlüğüne, aa bir memur amcamız tüttürür sigarasını. köşede bir polis! hadi, desene yasak masak diye. kimi kime şikayet edeceksin.

kimse sağlık geyiği yapmasın. üç beş yıl önce püfür püfür havası olan mahallemizde kışın nefes alınmıyor. nerde belediye, il sağlık müdürlüğü??? bu aralar da halkın yoğun olarak bulunduğu çarşısında rezil bir hava var. bu mevsimde! sebep, oradaki ekmek fırınının bacasından çıkan duman!

şekilci toplumuz vesselam. sen insanına 478 ytl asgari ücreti layık gör, ota boka gelen zamlarla kuşa dönen maaşlara üç kuruşluk zam yap, sosyal güvenlikte açık var diye sosyal devlet’i buda... egzoslardan çıkan, bacalardan çıkan zehirlerle sokaklarında yürünemeyen memleketimde insan sağlığını düşünüyorum diyerek kapalı mekanlarda sigara yasağı getir. bravo!

tütün ekimini de, sigara üretimini de yasakla helal olsun diyeyim. üzerine yüzde 80 vergi basıp "senin sağlığını düşünüyorum" deme, yemezler.

gazetede, tv’de hiç : "sigara içip çocuklarını, karısını dövdü", "sigara içip direksiyona geçti, bir aileyi biçti"... tarzında haberlere rastlamadım. benzin istasyonlarında satılan birşey vardı; hani gazetelerde, dergilerde çarşaf çarşaf reklamları çıkıyor canım. tv’lerde de elden düşmüyor. ben sizin gibi faşist değilim, tamamen yasaklanmasın. benzin istasyonlarında satışı yasaklansın. alkollü olarak araç kullanırken yakalanan anasından doğduğuna pişman edilsin.

sigara için de ötü yiyen önceki yasayı uygulasın.
valequentill
yasak kapsamında nargile kafelerin de kapatılacağı açıklanmıştır. tophane nargile kültürü tarihe karışıyor demek ki. 19 temmuz a kadar uyum süresi verilmiş 19 temmuz dan itibaren hepsi kapatılacakmış.
igor
yasaga uymayanlari aninda kendilerine ceki duzen verecek bir uyari mekanizmasi bulunup uygulancaktir tarafimca. bu kafama duman dedektoru koymak suretiyle dumani algilandigi anda bogururcesine siren calmasi da dahil kirmizi isiklar yanan hatta yanip sonen bir cihaz da olabilir ya da ne bileyim bir telefon numarasina acar ihbar ederim.yaparim bunu.

edit: konuya iliskin bir diger entry icin; #786432
akasha
genel kanının aksine sigara içmeyenleri de gerecek yasaktır. normalde sigara içebildiği bir mekanda sigara içemeyen insanlar biraraya geldiğinde oldukça gergin bir güruh olacak, bundan içen içmeyen yoldan geçen geçmeyen herkes nasibini alacaktır.
septik
tiryakiler için taciz. yasağın kapsamı genişletilirse bu olay tecavüze kadar gider. dengenin kurulması şart.
igor
bir dengenin olmadigi sistemde ki 75 milyonluk nufusun 25 milyonu sigara tuketiyorsa burada dengeden bahsedilemez. sigara tiryakilerinin geriye kalan 50 milyonu zehirlemeye hakkinin olmadigi kanaatinden yola cikarak sigara icme yasagi uygulansin, uygulattirilsin, ozellikle alisveris merkezlerinin artik cok dikkatli olmasi gerekiyor cunku ankara gibi insanlarin kisitli gezme,yeme,icme,eglenme mekanlarinda insanlarin cocuklariyla, aileleriyle gezdikleri ortamda insanlarin igrenc dumanini solumak sacmaliktan baska bir sey degildir ve sigara icme yasagina muhalefet olanlara sunu da soylemeyi uygun goruyorum ki muhafazakarlik karsiti olmak sadece ataturk e sarilmakla olmadigi gibi toplumumuzda degisime acik olmayida beraberinde getirir. sadece belli bir azinligin cikarlarini koruyan bir sistemde gul gibi gecinip giderken sistemin bu cikarlari korumadigi anda veryansin edemessin.kisaca banane insanlarin sigara keyfinden.

ha ayrica saglik demisken efendim cevreye atilan zehirli atiklar, gazlar v.s ise hic girmiyorum lakin konu sigara yasagi.
mitili
eğer kanun maddelerine dikkatli bakarsanız "sigara içenlerin allah belasını versin. biz bu kadarını yapabiliyoruz" yazdığını görebilirsiniz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol