sigara içme yasağı

benduruyorumsebagitti
19 mayıs’ta başlayacak yasak kapsamında bar, kıraathane, kafe... tüm kapalı ortamlarda sigara içmek yasaklanacak. içenlere... bıdı bıdı bıdı

şu anda yürürlükte olan bir sevgili kanunumuz var. kamu kurumlarında sigara içmek yasak! işiniz düşer gidersiniz nüfus müdürlüğüne, aa bir memur amcamız tüttürür sigarasını. köşede bir polis! hadi, desene yasak masak diye. kimi kime şikayet edeceksin.

kimse sağlık geyiği yapmasın. üç beş yıl önce püfür püfür havası olan mahallemizde kışın nefes alınmıyor. nerde belediye, il sağlık müdürlüğü??? bu aralar da halkın yoğun olarak bulunduğu çarşısında rezil bir hava var. bu mevsimde! sebep, oradaki ekmek fırınının bacasından çıkan duman!

şekilci toplumuz vesselam. sen insanına 478 ytl asgari ücreti layık gör, ota boka gelen zamlarla kuşa dönen maaşlara üç kuruşluk zam yap, sosyal güvenlikte açık var diye sosyal devlet’i buda... egzoslardan çıkan, bacalardan çıkan zehirlerle sokaklarında yürünemeyen memleketimde insan sağlığını düşünüyorum diyerek kapalı mekanlarda sigara yasağı getir. bravo!

tütün ekimini de, sigara üretimini de yasakla helal olsun diyeyim. üzerine yüzde 80 vergi basıp "senin sağlığını düşünüyorum" deme, yemezler.

gazetede, tv’de hiç : "sigara içip çocuklarını, karısını dövdü", "sigara içip direksiyona geçti, bir aileyi biçti"... tarzında haberlere rastlamadım. benzin istasyonlarında satılan birşey vardı; hani gazetelerde, dergilerde çarşaf çarşaf reklamları çıkıyor canım. tv’lerde de elden düşmüyor. ben sizin gibi faşist değilim, tamamen yasaklanmasın. benzin istasyonlarında satışı yasaklansın. alkollü olarak araç kullanırken yakalanan anasından doğduğuna pişman edilsin.

sigara için de ötü yiyen önceki yasayı uygulasın.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol