istanbul üniversitesi

0 /
atilim
tukiyenin ilk yuksekogretim kurumudur. 1453 yilinda kurulmustur. turkiyeden "dunyanin en iyi 500 unversitesi" icine giren iki universiteden biridir. an itibari ile icinde bulundugum binaninda sahibidir bu kurum...
abyss
canim okulumdur. kadikoyde, capada, cerrahpasada, beyazitta, avcilarda, sariyerde ve belki de daha bilmedigim birkac yerde daha kampusu vardir. yemekleri cok ucuzdur, yaz okulu ucretsizdir. harika bir okuldur iste...
esek sipasi
tum bahar senliklerinin avcilar kampusunde yapildigi ,artik yaz okulunun parali oldugu,gelmeden once "ahhh bi gitsem..." diye ic gecirdigim fakat gerceklerle yuzlesince salakligima yandigim okulum.
bidaha oku
rektorun degismesiyle her tarafi kazilan, merkez kampuse iktisat ve hukuk ogrencilerinin haricinde ogrencilerin alinmamaya baslandigi okul. aynen belediye baskanliginin degisimi nedeni ile yasanan seyler hakim an itibariyle...
su
cok soguk olan,bu yuzden de nisan sonuna kadar eldivenle kalem tutmak zorunda birakan ama yaz aylarinda klima gorevi ustlenen,ingiliz dili ve edebiyati bolumu muthis insanlarla dolu olan okul.
xray
vezneciler-beyazit kampusu ruya gibi gecen bir zaman diliminde bir cok guzel anilari yasadigim yerdir... ici bir universite olarak cok keyiflidir... beyazit meydanina acilan artik simge olmus eski harbiye nezarethanesinin kapisi beyazit meydani nin semboludur ayrica hukuk fakultesinin kapisidir.... insan universiteden disariya adimini atinca bir anda seyyar saticilarin kucaginda buluverir kendini ve gobekten kendini rusya ya baglamis, her gordugu sari sacli, beyaz tenli hatunu yada erkegiinsani bavul ticareti yapiyor sana sartlanmis insanlarin bulundugu mekan olur disarisi...
reddy
okulun beyazit’taki kampusunun cevresinde yer alan fotokopiciler,sattiklari ders notlariyla istanbul’daki tum hukuk fakultelerinden ogrencilerin ilgi odagidir.
su
hergun onunde yuz tane polis duran ve cogunlukla edebiyat fakultesinde okuyanin fen fakultesinden giris yapamayacagi okul ayrica kantinde cumhuriyet satilir ve uzerinde okul icin cikarildigina dair bi damga vardir.yemekhanesi rezil kokar,yemek yenmeden mide bulandirma amaci gudulmustur,ole dendigi gibi sagcilar sagda solcular solda falan da oturmaz.hatta burjuvalarin komunistlerle kanka oldugu gozlemlenmistir.
ilean
bu sene final baraj notunun 50 ye yukseltildigi yuksek ogretim kurumu.kalite arttirmak amaciyla degistirildigi soylense de okulun kalitesinde hicbir degisiklik olmamisken ve 40 kisi alinmasi gereken bolume her sene 100 kisi alinirken bu yontemle kalite arttirma ne derece basarili olur bilinmez.
faten
iktisat bolumunde okuyan bir istanbul universite li ogrenci olarak ;

avantajlari ;

ulasimi kolaydir ,yemekler cok ucuzdur , ogrencilerin yararlanabildigi bir hastanesi vardir buda cok ucuzdur , bilgisayar ve internet kullanimi ucretsizdir , derslere giren insanlar iyi secilmistir ,ismi bi markadir .

dezavantajlari ;

siyasi olaylar senede 1 kere de olsa ,ismi cikmis dokuza inmez sekize dedikleri cinsten sabikalidir ,yaz okulu paralidir ,fakat yaz okulunun yerine butunleme gelmistir bu sene .

butunleme bir avantaj mi dezavantaj mi bu sene sonu gorucez .
ilean
25 ve 26 ocak tarihlerinde de tatil edilmis, sinavlar ertelenmis; bu sebeple sahsima sonsuz mutluluk yasatmis olan universite.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol