pkk nın esir aldığı türk askerleri

0 /
independence
henuz turk resmi makamlarinca dogrulanmami$ olsa bile bugun itibari ile roj tv’de isimleri yayinlandi.umud edelim ki psikolojik sava$ taktigi olarak kalsin bu bilgi ve gercekligi onaylanmasin, soylenilenler sadece soylentiden ibaret olsun.
angelus
eğer doğru ise roj tv.de 8 askerden 7 tanesinin isimleri açıklanmıştır.

1-ramazan yüce-er

2-irfan beyaz-er

3- mehmet şenkul-çavuş

4- nihat başova-er

5- ilhami demir-er

6- fatih atakul-er

7- halis tan-uzman çavuş
greyfurt
dün okuduğum ama bu gün bir türlü arayıp bulamadığım bir haberde; "bir aileye çocuklarının şehit olduğunu haberinin ulaştığı, bilgi almak için en yakın komutanlığa giden asker babasının, komutanlık aracılığı ile gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri sonucunda; oğlunun adının ne yaralı listesinde, ne de şehit listesinde olmadığının bildirildiği" yazıyordu.
haberde oğullarının şehit olduğu haberini kimin ulaştırdığı belirtilmemiş.

böyle ani gelişen, sarsıcı olaylarda haber ajansları ve diğer basın kuruluşları bazen sorumsuz ve aceleci davranabiliyorlar.
umarım doğru değildir. umarım esir vermemişizdir.

edit:
malesef doğruymuş:
1-ramazan yüce, mardin, piyade er
2-irfan beyaz, antep, er (sitelerde ismi geçen irfan beyaz, şehit askerler arasında sayılmıştı-dün okuduğumu söylediğim haberdeki askerimiz)
3- mehmet şenkul, niğde, çavuş
4- nihat başova, konya/cihanbeyli, er
5- ilhami demir, ağrı/patnos, er
6- fatih atakul, denizli, er
7- halis tan, adana, uzman çavuş
8- bu askerin ismi daha sonra açıklanacak notu düşüldü.. (rütbeli falanmı acaba ?)

kaynak:http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=109938
betterthan
insanin kendi ulkesinde esir alinmasindan daha aci ne vardir ki?

neden savasmisti dedelerimiz canakkalede sakaryada marasta antepde,dusunuyorum da nasil bir rezillikdir bu nasil bir anlayissizliktir neyin beklemesidir,bu zamana kadar savasa hic bir sekilde destek olmamis,yapilacak olasi harekatin gereksizligini savunmustum ancak su anda ortaya cikan manzara artik isin enterasan boyutlara vardiginin gostergesidir.

nerde kaldi dosta guven dusmana korku salan askerlerimiz,gotu boklu 100 tane capulcu benim ulkemde benim askerlerimi kacirabiliyorsa yarin oburgun milli guvenligimizi ciddi manada tehtid eden bir ulke kadinlarimizi kizlarimizi koynumuzdan alabilir.

lubnanda savas var dediler gittik,afganistanda savas var dediler gittik,kosova da savas var dediler gittik,kore de savas var dediler orayada gittik,biz hep muttefiklerimizin yanindaydik.sormak istiyorum simdi nerde bu muteffikler.

televizyonlara bakiyorum rice 2 gun musaade edin demis,nasil bir basbakanim var ki benim,tamam bekliyycez diyo,halk yemiyor bunlari artik sayin erdogan,bugun ingilterede israil basbakaniyla goruseceksiniz ne diyeceksiniz icazetmi alacaksiniz.

ve asil konu kacirilan askerlerimizin aileleri,ben kendi adima askerligini yapmayan biri olarak ozur diliyorum sizden,biz sahip cikamadik sizin evlatlariniza,devleti hukumeti sakin suclamayin,biz sahip cikamadik evlatlariniza,kurtulus savasini kazanan bu milleti evlatlarinizi kaybedende bu millettir.



idiamin
#694594

oncelikle daha acı olan asagıdaki olay olabilir diye dusunuyorum.

sayın(!) basbakanımız ve sayın(!) bakanlarımız murat başesgioğlu ve mehdi eker’in imza attıgı skandal...

hakkari’de 12 askerin şehit edildiği saldırıda kaçırılan 8 askerden er irfan beyaz’ın babası halil beyaz’a başbakan ve bakanların imzasıyla gelen başsağlıgı telgrafında oğlunun şehit oldugu yazıyormus.

en acısı bu olsa gerek...

hele bir de başbakandan....
independence
pkk tarafindan esir alinan askerlerimizi videoya cekmi$ler ve leyhlerinde propaganda yaptirmi$lar.

http://tinyurl.com/2grtzd

kimbilir ne $ekilde tehditler yagdirdilar da askerlerimize bunlari soylettiler.genelkurmay hala askerleri kayip olarak nitelendiredursun elin iti kopegi videoya cekip roj tv’de yayinlatmi$ bile videoyu.
forlindon
israil bir askeri kaçırılınca lübnanı delik deşik etmişti, bakalım büyük meclisimizin büyük hükümeti sevgili müttefikimizden izin alıp ne zaman aktif dış siyaset yürütecekler dediğim çıkmazların çıkmazı iğrenç durum...
melankomik
bir de çıkarıp konuşturmuşlar utanmadan. kamerayla birlikte onlarca silah da doğrultarak belki de!

hani filmlerde içine şeytan giren masum kız çocukları bile iğrenç yaratıklara dönüşüp korkunç şeyler söylerler ya, o aklıma geldi nedense...


edit: üzerilerine doğrultulmuş silahları biraz da gaza gelerek yazdım. hepimizin gördüğü gibi yok öyle bir şey. adamlar en baştan planlamışlar, öğütlemişler aman ha bu adamlara iyi davranın diye. çünkü biliyorlar stratejik önemlerini. öyle işte. dağılın şimdi..
tandt
aralarından birinin dedikleride ilginçtir.acıdır.

"arkamızdan gelmeyen tabur komutanına da burdan seslenmek istiyorum eğer sağsa tabi; onunda hataları var bize destek göndermediyse bu demektir ki artık bizim asker olmamız için bir sebep kalmamıştır.ve elimizden geldiği kadar türk ordusundan uzak kalmaya çalışacağız."
dalyarock
pkk’lı hayinlerin beyinlerini yıkayarak onlara dost gibi davranıp diger askerlerimize ve tüm dünya medyasına bak biz nekadar iyiyiz bizden korkmayın onlara çok ii bakıoz cart curt ayana yatmak için kullanmaya çalı$tıkları askerlerimizin bir an önce o hainlerin elinden kurtulmalarını diliyorum.duydugum bazı sözlerinde kaçırılma ve esir olma piskolojisi altında zorla söyletildigine inanıyorum zaten nekadar tedirgin olduklarıda belli.
independence
bolgede gorev yapan az sayida turk komandosu ile pe$mergelerin ortak cali$masi sonucunda kurtarildiklari soylentisi hizla yayilmakta.pkk ya bagli yayin organlari tarafindan reddedilmi$ olan bir bilgi olsa da tum umudumuz bu bilginin dogru olmasi yonundedir.
benduruyorumsebagitti
bir an önce kurtulmalarını dilediğim kardeşlerim.
yolunuzu gözleyen sadece anne,baba,kardeş ve tanıdığınız,sevdiğiniz,bildiğiniz insanlar değil...
sizi hatırlayan,size dua eden milyonlar var.
fırsattan istifade türk-kürt,doğulu-batılı ayrımı yapmaya yeltenen zeka özürlülere de dersini, türkün ve kürdün, doğulunun ve batılının birlikte atan yüreği veriyor.
akbays
bir an önce bırakılması ve sevdiklerinin yanına gönderilmesi gereken gencecik fidanlar. esaretin iyisi olmaz. bu nedenle rahat oldukları balonuna inanmak abesle iştigal olmaktır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol