16 ekim 2007 telekom grevi

independence
15 eylul 2007 tarihinde karari alinmi$ ve bugun uygulamaya gecilmi$tir.soylentilere gore turkiye’nin yarisinda internet, telefon ve pos cihazlari cali$mamaktadir.

yani eviniz yansa veterineri arayamayacaksiniz ya da bir yakininiz kalp krizi gecirse itfaiyeyi arayamayacaksiniz.

zaten bu durumlarda da bahsettigim yerleri aramayin, bunun grevle alakasi yok, gotuyle gulerler insana.
sepulturk
yaşamda sadece hayatını idame ettirebilmek için çalışması gerektiğini düşünen hödüklerin işlerini yapamadıkları sonucunda yersiz bulduğu grev. kimse buradan bu insanların greve karşı olduğu gibi hödükçe bir sonuç çıkaramaz. ha derse ki "sen yeterki eleştirme ben senin zararını karşılarım" o zaman ben de susayım. hatta ben de bir kaç fiber optik kablo keseyim. şenlenelim, şen olalım.
angelus
yaşamda sadece kendini konforunu düşünen hödüklerin başkalarının konforunu düşünmek gibi bir zorunluluğu olmadığını bilmeyen hödüklere ne dese boş olacağının anlaşılmasını sağlamış olan grevdir. hatta grev denen olayı tamami ile göt bölgesinden anlaşıldığının da apaçık kanıtı olmuş olan bir hadisedir.

edit: bugün telekomcular fiber optik kabloları keser, zira grev yapıyorlar her şey mübah. yarın sağlıkçılar grev yapar, onlar da misal hastanelerin acil servislerini çalıştırmaz bu mantığa göre zira grev yapıyorlar her şey mübah. aha bu liste uzar gider mütemadiyen, ne desek boş.
yuzunudokmeyenkucukkiz
hala nasıl bir grev olduğunu anlayamadığım grev.destekliyorum ve fakat daha örgütlü olsalardı da tehdit boyutu daha fazla olsaydı.zira hala telefon kullanılabiliyor,sadece arızalar ve para ödemeleri yapılmıyor.telekomun satışına karşı çıkmayıp sevinenler,işçilerin sadece para için grev yaptığını sananlar da bolca mevcut.böylece işçilerle vatandaşlar arasında ayrım başarıyla yapılıyor zannımca.sanki işçi vatandaş değil ve sanki vatandaş bu sıkıntıları yaşamıyor.
huni delisi
21 kasım çarşamba uykusuz isimli mizah dergisinin kapağı.
*turk telekom un zam yerine işçilerin ücretlerinin azaltılmasının teklif etmesi üzerine,sendika grev kararı aldı.
*grev süresince doğru dürüst hizmet bile vermeyen türk telekom un ansızın reklama boğduğu medya,işçileri görmezden geldi
*verdiği reklamlarla medyayı satın alan türk telekom,yasaları çiğneyerek bazı işçileri zorla çalıştırdı,taşeronlar aracılığıyla grevleri engellemeye çalıştı.
*grevdeki işçiler iftiralar atılarak işten çıkarıldı,sudan ebeplerle tutuklandı,grev kırıcıları çevik kuvvet eşliğinde grevi sabote etti.
*türk telekom lösemi hastası çocuğunu tedavi ettirmeye çalışan 15 yıllık teleokom çalışanı duran deli çay a ancak grev kırıcılığı yaptığı takdirde çocuğunun tedavi edilebileceğini söyleyerek bir babanın acılı yüreğini bile kullanmaktan çekinmedi
*ve son nokta:türk telekom eczacılar birliğine "grevci işçilere ilaç vermeyin" çeğrısı yaptı.
bu haberleri bir mizah dergisinden öğrenmek ne kadar ilginç.ben çok şaşırdım sizi bilemem.
independence
sona eren grev.

anadolu ajansi’nin sayfasinda haber ile alakali verdigi metin aynen $u $ekilde.

türk telekom’da 16 ekim’de başlayan grev, taraflar arasında sağlanan uzlaşmayla sona erdi. grevin sona erdirilmesi amacıyla ulaştırma bakanı binali yıldırım ve türk-iş genel başkanı salih kılıç’ın gözetiminde, türk telekom ve haber-iş sendikası yetkilileri, bir araya geldiler. görüşmelerde anlaşmazlık maddeleri ele alınarak, uzlaşma sağlandı. ulaştırma bakanı binali yıldırım, basın müşavirliği aracılığıyla yaptığı açıklamada, tarafların uzlaşmaya vardığını bildirdi. grevin, çalışanlara da işverene de bir faydasının bulunmadığını vurgulayan yıldırım, gerek toplu iş sözleşme görüşmeleri sürecinde, gerekse grev kararı aldıktan sonra tarafların uzlaşmasını istediklerini ve bunun için çaba gösterdiklerini kaydetti. yıldırım, ’’bu süreçte grevde bulunan 23 bin 400 türk telekom çalışanı ve ailelerinin mağdur olmamaları için fedakarlıktan çekinmeyen işverene teşekkür ediyorum. grev süresince kamu malına zarar vermeden ve hiçbir hizmeti aksatmadan özverili bir şekilde çalışan türk telekom çalışanlarını özellikle tebrik ediyorum. ulaştırma bakanlığı olarak her zaman sosyal barıştan, istikrardan ve hak edenin hakkını almasından yana olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. sonuç, emekçiler için de türk telekom için de ülkemiz için de hayırlı olmuştur’’dedi.

işçi ücretlerine yüzde 10 zam
varılan uzlaşmayla çalışanların ücretlerine, birinci yıl yüzde 10, ikinci yıl yüzde 6,5 artı enflasyon oranında artış yapılacak. uzlaşmaya göre, türk telekom, şirkette çalışan kapsam içi ve kapsam dışı personel arasındaki ücret farkının ortadan kaldırılması amacıyla 30 milyon ytl bütçe ayıracak. çalışanlar arasındaki ücret dengesizliği 2008 yılının mart ayından itibaren giderilmeye başlanacak. şirket ayrıca kurban bayramı’nda bir kereliğine mahsus olmak üzere tüm çalışanlara 200 ytl tutarında ödeme yapacak.

türk telekom işçisi iş başi yapti
türk telekom’da 44 gündür grevde olan işçiler, anlaşmanın sağlanmasının ardından bu sabah iş başı yaptı.
türk telekom yönetimi ile türkiye haber-iş sendikası’nın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varmasıyla iş yerlerinin girişlerine asılan ’’bu iş yerinde grev var’’ yazılı pankartlar kaldırıldı. grev gözcülerinin nöbetleri de sona erdirildi.
sendika, tüm üyelerini uyararak grevin bittiğini, bu sabah itibariyle mesailere başlanacağını bildirdi.
türk telekom ankara il müdürlüğü’nde çalışan işçiler, sendikanın çağrısıyla mesailerine başlamak üzere iş yerlerine gittiler.
kuruma girmek isteyen işçilere, özel güvenlik görevlileri tarafından bir süre izin verilmedi. sendikanın ankara şube yöneticileri ve işçilerin tepkileri üzerine, görevliler, ’’başmüdürün talimatının beklendiğini’’ bildirdi. yapılan görüşmelerin ardından işçiler, kimlikleri kontrol edildikten sonra iş yerlerine alındılar.

http://www.aa.com.tr/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol