ertesi gün hapı

darth sidious
gebelik onlemede kullanilan bir ilac. her ilac gibi yan etkileri vardir. dusuncesiz ve korunmasiz bir iliskiden sonra 72 saat iinde gebeligi onleyici etkisi olsa da kadin ureme organlarina guvenilmez. koca ayin yalniz iki gununde dogurgan olan kadin gelir pirt diye dogurur, sonra basiniza bela alirsiniz.
31subat
eczanelerden bu adla istendiginde genellikle norlevo adli abdi ibrahim ilac firmasinin urettigi cesidi verilen hap.
bu ilac asla dogum kontrol yontemi degildir, diger yontemlerin uygulanmadigi veya eksik uygulandigi durumlarda hamileligin onlenmesi icin kullanilmalidir. zayif bunyelerde cok agir yan etkileri (vajinal kanama, halsizlik, bas agirisi, erkegin basini vidi vidi yaparak agritma istegi ) gozlemlendigi icin size tavsiyem asla isinizi bu hapa birakmamaniz. akabinde gelen saglik sorunlarinin cozumu icin harcadiginiz zaman, o talihsiz anda aldiginiz hazzi bir anda aciyla anilan bir azaba donusturecektir. hele hele cok kisa zaman dilimi araliklariyla asla bu hapa basvurulmamalidir.
bloody mary
12 saat aralıkla içilen 2 ufak tabletten oluşur..yanında gebelik testi bulunur, eğer test pozitif çıkarsa bu, boku yedik demektir.. çünkü pozitifin üstüne, bırakalım o hapları o hapların feriştahı gelse kurtulunamaz..ayrıca bünyede mide bulantısı görülür, her ihtimale karşı kusmamak gerekir..
superoksit
beklenmeyen cinsel ilişkilerin ardından veya kontraseptif (korunma)metodun etki göstermemesinin beklendiği durumlarda 72 saat içinde kullanılır.
-kondom yırtılması
-oral kontraseptifin unutulması
-spiralin çıkarılması
-diyaframın yerinden çıkması
-koitus interruptus metodunun(geri çekilme) hatalı uygulanması
-ısı ölçüm yöntemiyle yapılan korunmalarda fertil döneme rastlayan ilişkiler.
-tecavüz.
ayda birden fazla kullanılmamalıdır. çünkü bu ilaçlar hormonunuzun yaklaşık 100 katını yüklediği için sık kullanmaya kalkarsanız vay halinize.vücudunuza hem çok yüksek dozda hormon yüklemiş olursunuz hem de siklus yani adet düzeninde ağır bozukluklarla karşı karşıya kalabilirsiniz. ayrıca bu haplar olan gebeliği ortadan kaldırmaz ve hepatik yani karaciğer yetmezliği olan bayanlarda önerilmez.
imphotep
bilinçsiz çiftleşen bireylerin mahkum oldukları haptır.mavi donunu giyip hayvan gibi seviştikten sonra "ya olduysa" korkusu içinde eczaneye koşup,bu haptan temin eder,12 saat sonra tekrar bi tane.. sonra gelsin karar anı..bi de utanmadan test veriyolar şerefsizler..madem test yapacam senin hapın ne işe yarıyo be adam! nerde müşteri memnuniyeti..
ludingirra
var olan gebeliği değil, henüz gerçekleşmemiş olan gebeliğin, gerçekleşmesini önlemek amacıyla kullanılan "ilişki sonrası hapı"dır. içindeki hamilelik testi, hap alınmadan önce kişinin halihazırda hamile olup olmadığı konusunda emin olması içindir. daha önce gerçekleşmiş ve emin olunmayan hamileliğin üzerine gerçekleşen bu ilişki sonrası alınan hap cenine zarar verebileceği için önlem alınır ve emin olunur bu testle.

hittheroad2timesjack
ülkemizde korunma yöntemi olarak kullanılan hap.
aslında bir korunma yöntemi olmayıp ancak acil durumlarda kullanılması gereklidir. dişi bireyin hormonlarını alt üst eder. akıllı olun, bim poşeti kullanın.
profesyonelogrenci
2 3 sene önce norlevo satışı türkiye'de durmuştur. bu ilacın fiyatı 17-18tl gibi bir şeydi ve ilk 3 gün içinde kullanılması gereken bir ilaçtı. iki tablet tek seferde alınırdı. onun yerine yaklaşık 3 katı fiyata (51tl) tek tablet halinde alınan ella geldi. herhangi bir muadili yok. bu ilacın kullanım süresi ise ilk 5 gün olarak belirtilmiş prospektüsünde.

ertesi gün hapındaki sistem olusan gebeliği sonlandırmak değil olası bir gebeliği önlemek olduğu için ne kadar erken alınırsa etki ihtimali o kadar artar. 5 gün dedik diye 5. gün almak sadece kumar oynamaktır. önerilen süre ilk 12 saattir.
bu haplar yoğun hormon hapları olduğu için öyle kafanıza estiği gibi veya bir korunma yöntemi gibi kullanamazsınız. norlevo yılda en fazla 2 defa kullanılabiliyorken ellada bu durum ayda en fazla 1 kereye çekilmiştir. ha 2 defa da alırsın ama o zaman vücut mekaniğini iyice bozmuş olursun. prospektüste yazan 2 sayfa yan etkiye tek tek davetiye çıkarırsın. menstrual döngün bozulur, duygu durumun sıçar vs. bir sürü hoş olmayan şeyler.
bu kadar çilesini çektikten sonra bu ilacı aldın diye oh diyemezsin. hala bi hamilelik ihtimali olur. onu da hatırlatayım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol