ertesi gün hapı

profesyonelogrenci
2 3 sene önce norlevo satışı türkiye'de durmuştur. bu ilacın fiyatı 17-18tl gibi bir şeydi ve ilk 3 gün içinde kullanılması gereken bir ilaçtı. iki tablet tek seferde alınırdı. onun yerine yaklaşık 3 katı fiyata (51tl) tek tablet halinde alınan ella geldi. herhangi bir muadili yok. bu ilacın kullanım süresi ise ilk 5 gün olarak belirtilmiş prospektüsünde.

ertesi gün hapındaki sistem olusan gebeliği sonlandırmak değil olası bir gebeliği önlemek olduğu için ne kadar erken alınırsa etki ihtimali o kadar artar. 5 gün dedik diye 5. gün almak sadece kumar oynamaktır. önerilen süre ilk 12 saattir.
bu haplar yoğun hormon hapları olduğu için öyle kafanıza estiği gibi veya bir korunma yöntemi gibi kullanamazsınız. norlevo yılda en fazla 2 defa kullanılabiliyorken ellada bu durum ayda en fazla 1 kereye çekilmiştir. ha 2 defa da alırsın ama o zaman vücut mekaniğini iyice bozmuş olursun. prospektüste yazan 2 sayfa yan etkiye tek tek davetiye çıkarırsın. menstrual döngün bozulur, duygu durumun sıçar vs. bir sürü hoş olmayan şeyler.
bu kadar çilesini çektikten sonra bu ilacı aldın diye oh diyemezsin. hala bi hamilelik ihtimali olur. onu da hatırlatayım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol