askere gitmek

nick nicki nickince
askere giden ve hayatinin baharinda en az 6 ay anadan-babadan-yardan uzak kalacak, komutanlardan dayak yiyecek ve ne kadar amele i$i varsa hepsini elcegizleriyle yapacak olan turk gencine sanki bunlarin hicbiri yetmiyormu$ gibi bir de veda ’partisi’ yapilir ki evlere $enliktir, japonlar kameraya ceker.
yolda giden arabalarin onu kesilir, eleman icin ozel davulcu ve zurnaci cagrilir, en buyuk asker bizim asker kli$esi onlarca (bazen yuzlerce) insan tarafindan cigrilir, ve en onemlisi bu delikanli sanki komutanlarindan yiyecegi dayak yetmiyormu$ gibi onlarca killi yaratik tarafindan havalara atilir ve tutulur, arada tartaklanir. zaten askere yorgun olarak giden bu genc, adam olmak zorundadir.
igor
once dusuncede baslar, sonrasinda alistiginizi zannedersiniz, hmm askere gidenler neler demis ne yapmis seklinde sozlukte bir takim entryleri gozden gecirirsiniz ama sonuc alamazsiniz bilinmezlik devam etmektedir.mecbur gideceksinizdir, en acisida sivil hayati birakmak dusuncesidir. neyle karsilasacaginizi bilmemek ise kotu bir duygu.
steroid
günün gelip çattığı andır.
birkaç gün içinde benim de başıma geleceği için karmaşık duygularımı paylaşmak isterdim ama bugün içimde daha bir burukluk var sanki. askere gitmeden bir gün önce arkadaşınız askerde şehit olduğu zaman bırakın bişeyler yazmayı ne düşüneceğinizi bile bilmiyorsunuz. belki bu entry ide günlük olmuş diye silerler, silinirse de canları saolsun. benim amacım gitmeden iyi kötü birsürü zaman geçirdiğim sözlüğe veda etmek.
hoşçakalın dostlar..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol